Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Netīrītas pieturvietas un pārpildītas atkritumu urnas

“Bauskas Dzīve” pirmdien, 4. decembrī, saņēma vairāku iedzīvotāju sūdzības par netīrītām autobusu pieturām Bauskas pievārtē un pārpildītām atkritumu urnām pie ieejas Bauskas pilskalnā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Maršrutā Bauska – Janeikas visās autobusu pieturās nevar apsēsties uz soliņiem. Jau divas dienas nesnieg, bet soliņi ir noklāti ar desmit centimetru sniega kārtu un priekšā aizšķūrēti sniega vaļņi.  Tādā pašā bēdīgā stāvoklī ir pieturas Rītausmu ciemā. Kas par šo neizdarību ir atbildīgs?” interesējās iedzīvotāji.

Kāda baušķeniece savukārt iesūtījusi attēlus, kuros var redzēt ziemas prieku baudītāju pārpalikumus pie ieejas Bauskas pilskalnā – saplēstus slidināšanās paliktņus, plēves gabalus un citus atkritumus.

Saplēsti šļūcamie pamesti daudzviet pilskalna teritorijā.
Saplēstās ragaviņas sniegā gulēja arī otrdienas, 5. decembra, pēcpusdienā.

SIA “Vizii Urban” valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis paskaidroja, ka uzņēmums katru dienu veic sešu pieturvietu uzkopšanu pa ceļam uz Janeiku ciemu, savukārt pieturas Rītausmās nav “Vizii Urban” atbildībā. “Visas pieturas, kas ir mūsu pārraudzībā un kas jau sākotnēji bija iekļautas līgumā, apsekojam katru dienu,” apliecināja V. Purvinskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš atzīmēja, ka saskaņā ar līguma nosacījumiem atkritumu urnas ir jāiztukšo ne retāk kā divas reizes nedēļā,  urnas Bauskas pilskalnā tika iztukšotas 29. novembrī un 4. decembrī.

Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka pirmdien Bauskas apvienības speciālists ar “Vizii Urban” pārstāvi tikās pie Bauskas 2.vidusskolas pieturas, kur abas puses vienojās par to, kā izskatās iztīrīta un kā izskatās neiztīrīta pietura, pakalpojumu sniedzējs turpmāk apsolīja to ievērot.

“Rītausmu pieturās viss ir notīrīts. Iespējams, sestdien vai svētdien no rīta vēl kāds smagās tehnikas sašķūrēts valnis bija palicis, bet dienas turpinājumā sniegs izšķūrēts arī no pieturām,” pavēstīja Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Turpat blakus ir sapostā Bauskas egle un citi rotājumi, bet šīm krāšņumam līdzās mētājas atkritumi.
Pirms egles iedegšanas pasākuma Bauskas Rātslaukumā atradās pilni atkritumu maisi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (15)

  1. Kā nav apnicis skraidīt pakaļ katrai atkritumu urnai un fotogrāfēt? Fotogrāfējiet skaisto egli vai skaistos ziemas skatus un publicējiet, no tā cilvēkiem būs prieks, bet šeit tikai negatīvais visu laiku figurē, mūžīgi neapmierinātā Bauskas sabiedrības daļa, kurai uz katra stūra tikai kautkas slikti…Paceliet acu skatienu augstāk, nevis ejat urbinot degunus un meklējiet kur piesieties..

    14
    26
  2. Pārāk garš neizdarīto darbu saraksts firmai. Vides serviss tika ar visu galā. Kā tad tā?

    28
    9
  3. Netika,netika galā ar ceļiem pilsētā vēl šī gada sākumā,bija traki akurāt janvārī,tā patiešām bija,tā jā karma nav mazais bērns teiksim tā!

    5
    0
  4. Ja nebūtu notikusi manam auto skāde,tad principā būtu vienalga kurš veic tml darbus pilsētā,bet par cik tā bija,tad man naids ir uz mūžu tā ka stabili uz mūžu un sīkums šķietami,bet bija prieks ka neapsaimnieko pilsētu vairāk,jo nu tomēr personiskā prizma spēlē lielāku lomu individuāli!

    4
    2
  5. Ir nu gan par ko pārmest… par to, ka paši cilvēki ir nekulturāli un nomet savus mēslus kur pagadās? Sadzīves atkritumu urnas nav domātas salauztām ragavām, jeb lielgabarīta atkritumiem.Mācīt vajag kultūru tiem, kas mēslo, nevis vainot tos, kuri nav savākuši!

    22
    4
  6. šoreiz laikam piekritišu Aldonai,jo proti, gānities mēs mākam uz nebēdu,ari es seit dazreiz izsaku kritiku, un tas ir labi, kaa teikt stimulē asinsrites darbību,Bet, nu šoreiz tiešam par daudz- Urbanam var teik nu gaž virsū visus pasaules greekus, iedarbināts pūļa negativais efekts((fotografejam musorus, egli ne,- sniega kupenas pa malam, ziemas ainavu nebaudām,., Luudzu, ir vakances tai pašā Urbānā un uz priekšu, jusu ,divanaa sedetaju caklajaam rocinām un kājiņām- visi darbiņi būs??čakli padarīti!! – musori iztuksoti-ietves izpulētas,., stipri šaubos par to,.,,a te portālā redz rietun riet, un velreiz riet-kolosāli atbildigs smags darbs. Lai gaišs Aventa laiks!

    13
    8
  7. Visnotaļ varētu arī būt negāciju kampaņa no Vides servisa darbiniekiem kas nav izslēgts,bet pie katra medus podiņa cik Vides serviss bija izdarīgs(kas tā nebija),nedz māju apsaimniekošanas kontekstā nedz ziemā,par pārējo šķiet optimāli ok,būšu klāt es,lai iemestu dravas karoti jebkurā “medus ķīselī”,jo viņi man personīgi izdarīja,materiālu,mentālu pārdarījumu,braucot uz 40km/h pa pilsētu un nespējot nobremzēt,policija pārbaudīja riepu protektorus un sods bija minimālais,bet auto vairs nav sākotnējā,vizuālā izskatā!Tur kur es dzīvē nereaģēju es arī nedzīvoju ar rūgtumu un savu vainu apzinos un tā ir daudz vieglāk,bet šeit es nespēju apturēt auto tā bija kā filma 2 sek laikā,kā iedomājos tā ir pretīga sajūta!

    5
    3
  8. Starp citu vides servisam paliks apsaimniekošanas parāds,es līdz tam visu maksāju godīgi,bet šim es nespēju pārkāpt pāri,tā kā Jūs variet sūtīt rēķinus,kko es maksāju,bet pati izlemjot kāda paliks parāda summa un kamēr es būšu dzīva un vienalga kur tas tā paliks,ar dzīvokļa esamību manā īpašumā vai vairs ne kā īpašniecei!

    4
    3
  9. Pieturvietas varētu būt uz urbāņu pleciem, bet atkritumu urnas gan viņi iztukšo – kā līgumā paredzēts. Ja Bauskas pilsēta ir noteikusi divas reizes nedēļā, tad tā arī dara. Tā, ka viss kārtībā! Varbūt nav īstā izmēra urnas, jo nekas nelien iekšā, iedzīvotāji redz, ka ir sakrāmēts, tad kāpēc tur nekrāmēt vēl? Par sniegu piekritīšu – skaista ziema! Tāpēc Bauskai palaimējies, ka šis dabas brīnums rotā pilsētu, citādi būtu tumšs un drūms, tie daži putoplasta sniegavīri un plastmasas egle neglābtu.

    9
    1
  10. To: Aldonai! Ir jau jauki skatīties uz augšu un novērtēt egli, bet jāskatās zem kājām, tāpēc to egli daudzi neierauga, bet fotogrāfē ceļus, ietves un atkritumus, lai debesīs raugoties, nenokristu un svētkus nesagaidītu Jelgavas vai Rīgas slimnīcās!!

    14
  11. Idioti, ceļu galus un iebrauktuves neaizšķūrējiet! Nolāpītie ekonomisti -bērnudārznieki!

    10
    1
  12. bet, kas cits atliek pilsonim parastajam? Viņam taču nepiešķirs gada nogalē prēmiju par izlietoto budžeta naudu ar galarezultātu “čiks” vai “tas līgumā nebija paredzēts”? Pilsonim parastajam taču nepiebīdīs amata krēslus bez konkursa un nedomās vēl jaunus, it kā pilsētai ļoti nepieciešamus, lai likvidētu nejēdzības, ko pilsonim nebūtu vēlams redzēt, Pilsonim parastajam ir pieejamas vakances Vizii Urban štatu sarakstā – sētnieki, apkopējas, autovadītāji, vien kālab par tiem ne viens te “necepas”, kā par tiem, kuri tur “pelēkajā mājā” esot vitāli nepieciešami?

  13. Maviens uz janeikam vispar vajadzetu pašvaldibu nolikt uz paris sutkam tur ir tiri sadzives atkritumi. Vinji rodas no mazdarzinju teritorijam ur cilvekiem nav savas atkritumu tvertnes. Ejot uz darbu vai ka pieslana pieturu urnas ar saviem atkritumiem. Tad jadoma kuri ir cukas. Pasi meslo pasi bilde pasi sudzas…

  14. tad jau tās atkritumu urnas ir uzstādītas vien tādēļ, lai vien skaitītos uzstādītas un to uzstādīšanai “apgūta” nauda, nevis tām lemto funkciju pildīšanai. Gluži tāpat kā amata vietas novada pārvaldē, paredzētas vien skata pēc un, ak jā, prēmiju saņemšanai gadā beigās, arī par savu “funkciju” pildīšanu vienīgi pēc vairākkārtējiem aizrādījumiem no pilsoņu puses, un arī tas tikai dažkārt.

    2
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.