Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš

Sestdien, 16.decembrī, 76 gadu vecumā miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš, liecina informācija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku uzturētajā vietnē “literatura.lv“.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1947.gadā dzimušais Avotiņš beidzis Suntažu vidusskolu un Rīgas Civilās aviācijas inženieru institūtu. Viņš strādājis laikrakstos “Literatūra un Māksla”, “Daugava”, “Latvijas Jaunatne”, “Jaunā Avīze” un “Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Viktors Avotiņš. No “Latviešu rakstniecība biogrāfijās”, Rīga: Zinātne, 2003/ literatura.lv

Dažādos laikos Avotiņš bijis Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs un valdes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, Nacionālā kinematogrāfijas centra (tagad – Nacionālā kino centra) Konsultatīvās filmu padomes loceklis, kā arī “Latvijas PEN kluba” biedrs.

Izdoti trīs Avotiņa dzejoļu krājumi – “Apiet loku” (1979), “Taupīšanās” (1982) un “Lēzenā mūžība” (1986), bet periodikā publicēts daudz Avotiņa rakstu par literatūras un kultūras jautājumiem.

V. Avotiņš bija arī viens no Latvijas Tautas frontes (LTF) dibināšanas iniciatoriem, kā arī bijis LTF Domes loceklis. Avotiņš LTF rosināja dibināt pēc Igaunijas pārbūves kustības “Rahvarinne” parauga.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.