Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Īpašā ceremonijā Bauskā notiek Zemessardzes 53. kājnieku bataljona virsseržanta maiņa

Trešdienas, 20. decembra, pusdienlaikā, kad kautri parādījās saule un pēc brīža jau smidzināja lietus, Bauskā, pie Brīvības pieminekļa, bija sapulcējušies vīri un sievas formastērpos, notika Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 53. kājnieku bataljona virsseržanta, štāba virsseržanta Helmuta Dežurova maiņas ceremonija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Helmuts Dežurovs svinīgi beidz savu dienestu 53. Bauskas bataljonā un dodas strādāt uz Jaunsardzes centru. Savukārt pašlaik virsseržanta pagaidu pienākumu izpildītājs uz laiku būs virsseržants Guntis Macpans.

Par notikuma nozīmīgumu un svinīgumu vēstīja svarīgi simboli – bataljona virsseržanta standarts, veterānu standarts, Latvijas karogs, bataljona karogs un bataljona ierinda – veterāni, Rīgas 1. brigādes bataljona komandieri un virsseržanti.

Sākumā kapelāns Eduards Kress iesvētīja virsseržanta un veterānu standartu un aizlūdza par klātesošajiem un Latviju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis Normunds Baranovs pateicās 53. kājnieku bataljona virsseržantam Helmutam Dežurovam, sakot: «Tu, Helmut, biji liels atbalsts bataljona komandierim! Tavā vadībā  bataljonā bija ievēroti visaugstākie standarti. Disciplīnu tu prasīji no saviem padotajiem un esi centies uzturēt bataljonā motivāciju, kas parādījusies dažādās aktivitātēs. Cieša sadarbība izveidota ar kaimiņiem lietuviešiem. Pa šiem četriem gadiem bataljonā izdarīts daudz.»

Pēc tam tika nolasītas pavēles par virsseržanta H. Dežurova apbalvošanu, proti, viņš saņēma Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu – godazīmes «Par nopelniem» trešo pakāpi –, kā arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandiera godarakstu.

Tad notika virsseržanta maiņas ceremonija. Pēc tam standarts, kas «kalpojis kā profesionalitātes un vienotības simbols», tika nodots virsseržantam Guntim Macpanam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pulkvežleitnants Kaspars Kokins, 53. kājnieku bataljona komandieris, sarunā ar «Bauskas Dzīvi» sacīja, ka pašlaik virsseržanta pagaidu pienākumu izpildītājs būs virsseržants Guntis Macpans. Viņš ir zemessargs, bet šos pienākumus parasti pilda profesionālā dienesta karavīrs. Pēc komandiera pavēles vēlāk pastāvīgajam virsseržantam būs uzdots pildīt pienākumus.

Kaspars Kokins (no labās) un Helmuts Dežurovs. Foto: Ivars Bogdanovs.

H. Dežurovs savu rotāciju komentē šādi: «Katram karavīram ir noteikts laika posms rotācijai – četri līdz pieci gadi. Bataljonā jau esmu vairāk nekā četrus gadus. Pašlaik pienācis laiks rotēt. Lēmums par Jaunsardzi ir tāpēc, ka man ir palikuši tikai divi gadi līdz maksimālajam vecumam, un es varēšu Jaunsardzē turpināt jauniešiem nodot savas zināšanas. Nacionālajos bruņotajos spēkos esmu nodienējis gandrīz 29 gadus. Šodien šis aplis noslēdzas, tāpēc bēdīgas izjūtas. Ir arī prieks, dzīve iet uz priekšu. Studēju sporta pedagoģiju, lai varētu attīsties, jāiet uz priekšu. Mērķis jau vienalga ir būt atbildīgam, kalpot Latvijai šoreiz caur Jaunsardzes prizmu, nodot zināšanas jauniešiem, mācīt patriotismu, mīlestību pret savu valsti. Tāpat kā bataljonā es atbildēju par tradīcijām, standartiem, par instruktoru audzināšanu, attīstību, Jaunsardzē es atbildēšu par to pašu.»

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Esmu jau veterāns, tāpēc varu teikt kā ir. Reiz kuplais Bauskas bataljons nīkst. Skaisti runāt ir viens, bet panākt, lai cilvēki nāk ar dzirksti acīs uz mācībām, nav pa spēkam tiem, kas neciena zemessarga būtību. Apsveicu jauno štāba virsseržantu, zināms, dižs vīrs. Lai izdodas!

    10
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.