Viens no brīnumainākajiem piena produktiem ir siers – lielisks olbaltumvielu avots.
Viens no brīnumainākajiem piena produktiem ir siers – lielisks olbaltumvielu avots.
Tā garšas variācijas sniedzas no saldā «Kāruma» līdz sāļi rūgtajam, viegli iepelējušajam «Rokfora» sieram, kura aromāts dažam liek gluži vai salēkties.
Siers uz sviestmaizes, cepešpannā vai rosterā kausētas siermaizītes ir pats ikdienišķākais, ko var pagatavot katrs skolas bērns. Rīvēta siera salāti ar burkāniem, ķiploku vai tomātiem un riekstiem arī labi pazīstami. Esam vārījuši siera zupu, kurā ap 200 gramu siera nodrošina sātu divlitru katlam sakņu viras bez gaļas.
Kartupeļu sacepums, kuram pa virsu uzber krietnu kārtu siera, vai omlete ar sieru garšo labāk. Siera šķēles var apsmērēt ar sinepēm, apviļāt rīvmaizē un cept sakarsētā eļļā. Kausēts siers fondī katliņā nodrošina atrakcijas vakaram draugu pulkā, kad katrs var karstā sierā mērkt iesmam uzdurtu gabaliņu desas, marinēta gurķa vai maizes.