Garšvielas nepērk lielos daudzumos, lai tās glabājot nezaudē krāsu, aromātu, stiprumu.
Garšvielas nepērk lielos daudzumos, lai tās glabājot nezaudē krāsu, aromātu, stiprumu.
Tur sausā vietā, tumša stikla vai necaurspīdīgos traukos.
Garšvielu plaukts nedrīkstētu atrasties virs plīts, jo mitrums un versme tās var bojāt.
Pērkot garšvielu maisījumu, der izpētīt, cik tajā ir sāls, cik citu garšas uzlabotāju. Nav vērts dārgi maksāt par iekrāsotu sāli!
Ēdiena gatavošanas sākumā pievieno:
veselas garšsaknes (burkānus, selerijas, pētersīļus, sīpolus, ķiplokus) un garšvielas (piparu graudiņus, lauru lapas);
rupja maluma garšvielu maisījumus;
kariju, rozmarīnu, timiānu.
Beigās pieliek:
maltās garšvielas;
smalki maltos garšas uzlabotājus, arī sāli;
ļoti asas garšvielas, jo tās, ilgi karsējot, zaudē labās īpašības, un garšaugus, kuru lapiņas ir plānas, trauslas (baziliks, oregano).
No interneta