Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Šomēnes pagastos un Iecavas pilsētā rīko iedzīvotāju sapulces

Lielākajā daļā Bauskas novada teritoriju ir izvirzīti pārstāvji iedzīvotāju konsultatīvajām padomēm vajadzīgajā skaitā, tomēr vēl piecos pagastos un Bauskas pilsētā līdz 4. februārim ir pagarināta pieteikšanās, jo nav sasniegts vajadzīgais pārstāvju skaits.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā portālam skaidro pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā, Bauskas novadā pašlaik iedzīvotāju konsultatīvo padomju vismaz minimālais sastāvs (pieci) ir Ceraukstes, Gailīšu, Īslīces, Mežotnes, Vecumnieku, Stelpes, Bārbeles, Skaistkalnes, Kurmenes, Valles, Svitenes, Rundāles pagastā un Iecavas pilsētā. Šajās teritorijās tūlīt janvārī notiks iedzīvotāju sapulces konsultatīvo padomju darbības sākšanai.

Pašvaldībā norādīja, ka vēl līdz 4. februārim pagarināta pieteikšanās iedzīvotāju padomēm Bauskas pilsētā, Dāviņos, Codē, Vecsaulē un Brunavā. Arī Iecavas pagasta teritorijā nav nepieciešamais pārstāvju skaits iedzīvotāju padomei, tālab pagarināts pieteikumu iesniegšanas laiks.

Padome ir sabiedriski aktīvu cilvēku grupa, kas darbojas uz brīvprātības principiem ar mērķi veicināt vietējās sabiedrības saikni ar pašvaldību, nodrošināt iedzīvotāju interešu pārstāvību, sekmēt efektīvu, atklātu un atbildīgu sabiedrības iesaistīšanos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Samērā pārsteidzoši izskatās, ka arī Bauskas un Iecavas pilsētai, pēc Bauskas novada pašvaldības iedzīvotāju konsultatīvās padomes nolikuma spriežot, konsultatīvajā padomē pietiek ar pieciem iedzīvotājiem. Piemēram, Balvu novadā ar pieciem pietiek tikai apdzīvotās vietās ar 500 cilvēku skaitu, toties, ja vairāk nekā

1500 iedzīvotāju, – jābūt ne mazāk kā 11 padomes locekļiem. 

Foto: Bauskas novada pašvaldība

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (5)

  1. Peramie zēni.Nekas jauns nav izgudrots.Karalis ar galmu taisīs nepatikšanas,pērs antiņus iedzīvotāju padomes.

    12
    1
  2. Ok, tad pagasts ar Iecavnieku un Balticovo par pilsētu neliksies ne zinis. Arī labi. 😀

  3. Pagastos ir pārvaldnieki ar vietniekiem.(pie tam atalgoti) Kapēc man, kā iedzīvotājam, par velti, jādara viņu darbs + vēl jāpelna un jāmksā nodokļi. Tad atlaižam vietniekus.

    17
    2
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.