Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Elektrības zuduma dēļ Bauskas 2. vidusskolā un pilsētas pamatskolā nenotiek mācības

Saistībā ar elektroapgādes traucējumiem Bauskas pilsētā trešdien, 10. janvārī, mācību darbs klātienē pārtraukts Bauskas pilsētas pamatskolā un Bauskas 2. vidusskolā, izglītojamos neuzņēma arī pirmsskolas izglītības iestādes «Zīlīte» un «Pasaulīte», portālu informēja Bauskas novada izglītības nodaļas vadītāja Baiba Šumina.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vadītāja apliecināja, ka šī diena nebūs jāatstrādā, jo mācību process netika pārtraukts, mainīta tikai mācību satura apguves forma. Bauskas 2. vidusskolā šodien noteikts attālinātais mācību process, bērni izglītojas tiešsaistē, veicot darbus, kas uzdoti e-klasē.

«Izglītojamie, kuri bija atnākuši uz skolu un dzīvo pilsētā, saņēma instruktāžu par to, ka viņiem no izglītības iestādes pa tiešo jādodas uz mājām. Mazāko klašu skolēniem pēc iespējamības pakaļ atbrauca vecāki, patstāvīgākie devās uz mājām paši. Savukārt skolēni, kuri izmanto sabiedrisko transportu, no izglītības iestādes palaisti vien tajā brīdī, kad jādodas uz autobusu, lai izslēgtu iespēju, ka šie izglītojamie staigā pa pilsētu, apmeklē citas sabiedriskas vietas,» stāsta B. Šumina.

Viņa norādīja, ka Bauskas pilsētas pamatskolā ir pašvadīts mācību process, visi šīs dienas veicamie uzdevumi ir sarakstīti e-klasē, atgriežoties izglītības iestādē, tiks pārbaudīts, kā bērni šos darbus veikuši.
Pirmsskolas izglītības iestādēs «Zīlīte» un «Pasaulīte» vecāku apzināšana notikusi ļoti savlaicīgi agrā rīta stundā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Pati personīgi pirmo telefona zvanu no izglītības iestādes ar jautājumu, ko mums darīt, jo nav elektrības, saņēmu bez divdesmit septiņos no rīta. Vienojāmies, ka vecākiem gan e-klasē, gan «WhatsApp» grupās tiek izziņots, ka elektroapgādes pārtraukuma dēļ bērni netiek uzņemti un aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai. Ja elektrība būtu atjaunota, kā solīts, līdz pulksten 8, vēl bija cerība, ka darbs atsāksies, tiesa, aukstās telpās un ar ļoti novēlotām brokastīm, bet pēcāk jau tapa skaidrs, ka uzlabojumi nebūs ātrāk par 12, tāpēc izglītības iestādes šodien savu darbību pārtrauca,» teica B. Šumina.

Viņa skaidroja, ka darbiniekiem piemēroti dažādi darba izpildes varianti. Dažas izglītības iestādes strādājošos palaidušas mājās, jo darbavietā nebija ne elektrības, ne apkures, ne ūdens. Pedagogi atrodas mājās un veica pienākumus attālināti. Taču dažās izglītības iestādēs darbinieki bija uz vietas un veica tos darbus, kurus bez elektrības, datora un interneta var izdarīt.

B. Šumina atklāja, ka izglītības nodaļā līdz pulksten 10 no vecāku puses nebija saņemta neviena sūdzība. «Jau rīt visam vajadzētu būt ierastajā ritmā un režīmā,» sacīja B. Šumina.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmsskolas izglītības iestādes «Zīlīte» vadītājas vietniece Ginta Trubača pastāstīja, ka bērnudārzā apmēram no pulksten diviem naktī nav bijusi elektrība. «Telpās ir plus 16 grādi, darbinieki visi atnācām, bet, sazinoties ar izglītības nodaļu, pulksten 7 no rīta izsūtījām ziņas vecākiem, ka neuzņemsim bērnus. Varētu vecāki dot atvasēm maizītes līdzi, bet grupiņās ir auksti, tāpēc šāds variants izslēgts,» situāciju apraksta G. Trubača. Viņa apstiprināja, ka vecāki pretenzijas nav cēluši.  

Foto:no arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (21)

  1. Pilnīga skolu neprofesionalitāte no skolu puses.
    Kamēr viena klases skolotāja aicina tik nākt uz skolu, cita bērnus laiž mājās, tikmēr jau paši vecāki zināja vai noskaidroja konkrētāku informāciju un nolēma vest bērnus mājās.
    Reizēm pilnīga nerēķināšanās ar vecākiem, kuriem jāsaprot ko darīt ar bērnu, un jādodas uz darbu.
    Taču zināms,ka visi nav pilsētas bērni un paši nevar tikt mājās, bet vecākiem ir jāieplāno laiks bērnu nogādāt atpakaļ mājās

    14
    1
  2. Jā, mans bērns pildīja uzdevumus, kuri tika ievietoti E-klasę.
    Arī dēlam grupas whasapä( B/d Zīlīte) tika ievietoti uzdevumi, ieteikumi kā varam padarboties mājās. Paldies skolotājām

    10
    2
  3. Kāda vēl neparedzama situācija ? Vai bija kāda stipra vētra vai ļoti zema gaisa temperatūra ? Nu taču nē. Kad “Sadales tīkli” izdomā klientiem paaugstināt tarifus par tīkla apkopēm un apkalpošanu, tad izdomā jebkuru iemeslu. Tad nu esiet tik laipni un izrēķiniet šo dienu ārā no mana ikmēneša rēķina, jo šī ir jūsu atbildība un kļūda. Bet nu protams, ka vainīgie atkal netiks meklēti. Par spīti tam, ka bija slēgtas skolas, bērnudārzi, veikali utt. Kad sāks treknās galvas ripot, kuriem algas tūkstošos, bet atbildība nulle ?

    13
    1
  4. Kada atšķirība:
    2.vsk. notiek attālinātais mācību process, kur bērni izglītojas tiešsaistē, veicot darbus, kas uzdoti e-klasē, bet
    BPpamatskolā ir pašvadīts mācību process… uzdevumi ir sarakstīti e-klasē..,
    Kurš ir tas mācību procesa PAŠVADĪTĀJS no e-klases?

  5. Ko meklējat vainīgos. Izskatās,ka te ārdās tie vecāki,kuri tik savas atvases grib nogrūzt uz dārziņu vai skolu, lai paši var pa veikaliem vazāties un atpūsties no bērniem. Halloo,skolas un dārziņi bija auksti,kāda tur sēdēšana. Protams,ka pareizi bija palikt mājās un padarboties ar to,ko uzdeva skolotāji.

    9
    2
  6. Palasīju komentārus un apsmējos. Paldies, c vitamīns dienai sarūpēts! Paldies D., vecākiem ar humorizjūtu vēl viss kārtībā!
    Nebija jau tik traki – pēcpusdienā gan baseinā treniņš, gan mākslas skolas, gan mūzikas skolas stundas notika. Tā kā viss kārtībā!

    10
    1
  7. Hahaha “izrēķiniet šo dienu ārā no mana rēķina” Vispār jau, ja nav elektrības, tad neko arī nevar notērēt. 😂 šis riktīgi labs!

  8. Nu nevajag mums IN
    Iedodiet skolām vienu kadru,kas atbild par šiem jautājumiem,vai piemaksājat vadībai un miers.
    Mēs tāpat visu darām paši.Priekš kam tērēt naudu uz nevajadzīgiem darbiniekiem.
    Ir departaments lai strādā.Kāda jēga no IN?
    Parādiet piemēru Okmanīti,ka var iztikt bez IN

  9. Šumina teica kā attālināti mācījās!
    Elektrības nav bet mācās,tā sieva vispār saprot ko muld.:(

    1
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.