Šī ēdiena pamatmasa ir vārīti rīsi vai makaroni.
Šī ēdiena pamatmasa ir vārīti rīsi vai makaroni. Var izmantot arī iepriekšējā dienā neapēsto.
Vēl nepieciešams gabaliņš desas vai žāvējuma vai cūkas krūtiņas gabals (cauraudzītis) – ap 300 g, liels sīpols, viena paprika, apmēram 100 g sarīvēta siera, kafijas krējums (10%), konservēti zaļie zirnīši, viena ola.
Rīsus un makaronus novāra. Pannā sacep gaļiņu ar sīpoliem un papriku. Pielej mazliet saldā krējuma, maisot ļauj uzvirst, ieber zaļos zirnīšus, pievieno sāli, melnos piparus. Ber pannā rīsus vai makaronus, apmaisa. Olu sakuļ ar atlikušo saldo krējumu, kulteni pārlej pannā sagatavotajam ēdienam, liek cepeškrāsnī, kamēr ola sarec, karstu pārber ar rīvēto sieru. Galdā liek ar visu pannu.