Latvijas mazumtirgotājs “Rimi” pirmo reizi saviem pircējiem piedāvā iegādāties 3D drukātu “zivi”, kas izgatavota no zirņu proteīna. Šis solis ir atbilde uz pieaugošajām bažām par pārzveju un Baltijas jūras zivju krājumu, portālu informēja SIA “Rimi Latvija” pārstāve Inga Bite.
Viņa atklāja, ka “Rimi” veikalos Latvijā, Igaunijā un Lietuvā ir iespējams iegādāties Austrijas zinātnieku un augu izcelsmes pārtikas cienītāju “Revo Foods” izgudrotu augu izcelsmes zivju alternatīvu. Veikalu plauktos atrodami četri augu izcelsmes zivju gaļas produkti – divas laša un divas zivju pastētes (tunča un laša) alternatīvas.
I. Bite atzīmē, ka “Rimi” jau vairākus gadus pārdod tikai sertificētas zivis, tādējādi novēršot apdraudētu vai jūras videi kaitīgā veidā nozvejotu zivju tirdzniecību. Tomēr situācija ar Baltijas jūras zivju resursu ir kritiska, un vairākām zivju sugām draud izzušana pārzvejas dēļ. Turklāt NASA ir pasludinājusi Baltijas jūru par mirušo zonu, kas nozīmē, ka tā ir sarežģīta dzīvotne jebkurai jūras sugai. Svarīgs solis situācijas uzlabošanai ir drosmīgi lēmumi, lai veicinātu ilgtspējīgāku pārtikas produktu izvēli.
Tāpēc “Rimi” jau ilgstoši sadarbojas ar uzņēmējiem, lai rastu jaunas ilgtspējīgas idejas. “Mēs priecājamies dot iespēju maziem uzņēmumiem, kuri piedāvā inovatīvus risinājumus, un atbalstām to ienākšanu tirgū, kas nozīmē arī ilgtspējīgāku produktu izstrādi. Pērn pirmajā “Rimi” Retail hakatonā, kurā atklājām savu inovāciju platformu, mūs pārsteidza Austrijas uzņēmums “Revo Foods”. Tā zinātnieki izstrādājuši inovatīvu augu izcelsmes zivju gaļas analogu. Lai gan cilvēki jau iepriekš ir redzējuši zivju alternatīvas veikalu plauktos, 3D drukāšana padara šo produktu īpašu un atšķirīgu, un mēs vēlējāmies par to pārliecināties arī paši,” stāsta Inga Bite, SIA “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja.
“Revo Foods” tirdzniecības vadītājs Emilio Aragons (Emilio Aragon) uzsver, ka uzņēmuma mērķis ir piedāvāt garšīgas un veselīgas tradicionālo zivju produktu alternatīvas. “Mūsu produkti ne tikai sniedz garšas baudījumu, bet arī veicina jūras vides saglabāšanu, samazinot pārzvejas negatīvās sekas. Salīdzinot ar īstu lasi, ražošanā izmantojam par 75% mazāk oglekļa dioksīda un par 95% mazāk saldūdens, taču tas joprojām ir olbaltumvielām un Omega-3 taukskābēm bagāts produkts,” atklāj Emilio Aragons. “Revo Foods” produkti tiek pārdoti 20 valstīs visā Eiropā.
Atkal visādus mēslus tirgos..tad jau no dzīvnieku mēsliem gaļu varēs,, izcept,,…
Sāc pierast muļķa fud.Nākotnē būs vēl sliktāk.