Īslīcē SIA «Taures» ēdināšanas uzņēmumam pusdienas laikā «iziet cauri» vai puse Bauskā strādājošo.
Īslīcē SIA “Taures” ēdināšanas uzņēmumam pusdienas laikā “iziet cauri” vai puse Bauskā strādājošo. Šīs vietas interjers tik ļoti atgādina pagājušos laikus, ka šķiet, nekas te nav mainījies.
Kārdinošas smaržas
Ēdienkarte ir parasta papīra lapa, uz kuras sarakstīts dienas piedāvājums. Tas nav mazs – sešu veidu salāti, trīs zupas, septiņi otrie ēdieni, divi saldie, piedevās – kartupeļi, griķi, makaroni, sautēti kāposti. Tie, kuri dod priekšroku dārzeņu ēdieniem, 9. oktobrī varēja izvēlēties zirņu biezeni ar saceptu speķi un kartupeļu pankūkas. Kārdinošas ir svaigi ceptas smalkmaizītes.
SIA “Taures” iegriezties iedrošina daudzas pazīstamas sejas. Piemēram, šeit pusdienojot sastapām vairākus populārus uzņēmējus, šurp ēst regulāri brauc Pārtikas un veterinārā dienesta rajona nodaļas speciālisti. Tas vien jau ir kvalitātes vērtējums.
Kā mājās
Atgriežoties pie ēšanas, jāteic, ka manā zupas šķīvī kūpēja bieza, garda vira, kas tiešām bija borščs, nevis parodija par šo ēdienu, kā nācies pamanīt citviet. Man tā atgādināja 70. gados ēsto kādā Ukrainas kolhozā, kur zupas bļodā karoti varēja stāvus iestatīt. Pieļauju, ka izcili garda šejienes saimniecēm izdodas arī skābu kāpostu zupa.
Kolēģis Juris slavēja sautētas gaļas veltnīti ar āboliem. Šķīvī kartupeļi bija tik dzelteni, miltaini un līdzās tiem prāva kaudzīte vitamīnu devas – svaigu burkānu salāti. Puse otrā ēdiena porcijas bija tik prāva, ka uz deserta trauciņu Juris jau skatījās pavisam domīgām acīm. Man ļoti garšoja zirņu biezenis, kuram netrūka garšvielu, un kraukšķīgi saceptie speķa gabaliņi vai kusa mutē.
Ēdiens ir vienkāršs, labs, par mērenu cenu var pieēst pilnu vēderu. Acīmredzot tāpēc uz šejieni pusdienot brauc vīri, kuriem nepietiek ar tasīti kafijas un knibināšanos ap sakņu salātiem vai bulciņu.
Izmantot atmiņas
Neslēpšu, pusdienojot šajā vietā, gribējās smaidīt, atceroties jaunību. Nedaudz piestrādājot reklāmas un mārketinga jomā, šurp varētu vest ekskursantu grupas. Līdzīgi, kā tas notiek Karaostas rajonā Liepājā, prasmīgi izmantojot pagātnes liecības. Par piedzīvojumiem bagātu stundu šādā gaisotnē ekskursantu grupas maksā ne mazu naudiņu.
Ar izkārtni “Stolovaja”, trauku klāstā atgriežoties pie bleķa zupas bļodiņām un metāliskiem saldēdiena traukiem uz plastmasas kājiņas un “graņonkās” pasniegtiem “sto gram” (‘simt gramiem’) degvīna SIA “Taures” ēdnīca atgādinātu laikus, kad mūsdienu jaunieši vēl nebija dzimuši. Televīzija te varētu filmēt seriālus par kolhozu un Atmodas sākuma gadiem, kad kaislību un intrigu dzīvē un attiecībās nebija mazāk kā amerikāņu gargabalā “Hameleonu rotaļas”.
***
Uzziņai
“Bauskas Dzīve” ēda:
– boršču – Ls 0,40 (puse porcijas),
– zirņu biezeni ar speķi – Ls 1, dzēra glāzi kefīra – Ls 0,20,
– gaļas veltnīti ar āboliem – Ls 1,40 (puse porcijas),
– dzēra glāzi burkānu un ābolu sulas – Ls 0,20,
– biezpiena sacepumu ar ķīseli – Ls 0,50.
– Kopīgais tēriņš divām personām – Ls 3,40.
Par ēdienu maksā SIA “Bauskas Dzīve”.