Alus darītava «Bauskas alus» pagājušo gadu beigusi ar aptuveni 30 tūkstoš latu peļņu, kas ir divreiz mazāka nekā 2003. gadā, informē uzņēmuma rīkotājdirektors Vladimirs Barskovs.
Alus darītava “Bauskas alus” pagājušo gadu beigusi ar aptuveni 30 tūkstoš latu peļņu, kas ir divreiz mazāka nekā 2003. gadā, informē uzņēmuma rīkotājdirektors Vladimirs Barskovs.
Peļņas samazināšanos V. Barskovs skaidro ar investīcijām uzņēmuma modernizācijā, kā arī ar ražošanas izmaksu palielināšanos. 2004. gadu “Bauskas alus” beidza ar 2,7 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā 2003. gadā, kad alus darītava strādāja ar 2,3 miljonu latu apgrozījumu. “Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar jaunu produktu – bezalkoholisko dzērienu – ražošanas sākšanu. Sākām ražot veselības dzērienu, tirgot dzeramo ūdeni, kā arī dabisko ābolu sulu,” skaidro V. Barskovs.
Kā stāstīja uzņēmuma vadītājs, bezalkoholiskie dzērieni veido vairāk nekā 5% no uzņēmuma saražotās produkcijas. Jaudu šogad plānots palielināt vairākas reizes. Pērn “Bauskas alus” modernizācijā ieguldīja 50 tūkstoš latu, līdzīgas investīcijas tiek plānotas arī šogad.
Pērn alus darītava samazināja dzēriena izlaidi PET pudelēs, bet to palielināja izlejamā alus veidā un stikla pudelēs. Šogad uzņēmums stikla pudelēs plāno pildīt līdz 45% alus, izlejamā alus tirdzniecību iecerēts palielināt līdz 12%.
Mūsu pilsētā uzņēmums savas tirdzniecības vietas izvietojis abos tirgos, kur iespējams iegādāties arī izlejamo alu. Šogad tirgū iecerēts izveidot arī vasaras dārzu, kur zem saulessargiem mierīgā gaisotnē varēs baudīt “Bauskas alus” produkciju. “Bauskas Dzīve” aptaujāja pilsētas kafejnīcas, lai uzzinātu, kāpēc tās neizvēlas vietējo izlejamo alu, bet priekšroku dod lielajām alus darītavām. Kafejnīcas “Tornis” īpašniece Vita Sirmele apgalvo, ka labprāt klientiem piedāvātu “Bauskas alu”, taču no uzņēmuma puses pieprasīto nepieciešamo formalitāšu apjoms ir milzīgs un darba procesu apgrūtinošs. Tāpēc viņa priekšroku dod “Aldara” lojālajām attiecībām ar klientu.
Picērijas “Sunny Pizza” vadītāja Iveta Ručkanova norāda, ka ar “Bauskas alu” ir ļoti grūti strādāt. “Nav nekādas pretimnākšanas. Mums ir nepieciešami stendi, glāzes, tagad vasaras kafejnīcai aktuāli saulessargus nomainīt pret izturīgāko tentu segumu. Lai arī mēs varētu attīstīties un izdzīvot, izvēlamies sadarbības partnerus, kas sniedz iepriekšminētās lietas,” uzsver I. Ručkanova.