Beķerejai «Camilla» Bauskā ir savs klientu loks, kas izvēlas tikai šajā ražotnē gatavoto produkciju.
Beķerejai «Camilla» Bauskā ir savs klientu loks, kas izvēlas tikai šajā ražotnē gatavoto produkciju. Maizes un konditorejas izstrādājumu daudzveidīgais piedāvājums apmierina gardēžu un arī diētisko produktu lietotāju prasības.
SIA «RO-SE» beķerejas menedžere Ruta Nitiša ceptuvi raksturo kā vidēji lielu uzņēmumu, kas pārsniedz ģimenes uzņēmējdarbības mērogus, taču atpaliek no lielražošanas apjomiem. Tādēļ bizness balansē uz izdevīguma robežas. Taču ceptuves piecarpus darba gados izdevies radīt un noturēt savas tradīcijas. Izņemot mīklas jaukšanu un mīcīšanu, viss pārējais ir roku darbs. Ne velti tiek domāts par tehnoloģisko iekārtu nomaiņu, jo pēc mūsdienīgas ražošanas prasībām 5–7 gados iekārtas fiziski un morāli noveco.
Saglabā senās tradīcijas
Tomēr «Camillas» produkcijas savdabība ir tās dabiskumā. Netiek izmantoti mīklas uzlabotāji, miltus iepērk no mazajām dzirnavām un tiem ir laba kvalitāte. Izstrādājumu receptēs cenšas saglabāt maizes senās cepšanas tradīcijas. Klienti, kuri to novērtē, sadarbojas ar «Camillu». Bauskas 1. vidusskolā, Īslīces un Vecsaules pamatskolā, Saulaines lauksaimniecības tehnikumā audzēkņi pusdienās ēd no beķerejas piegādāto maizi, turp ved arī konditorejas izstrādājumus.
Nav viegli izturēt konkurenci, tādēļ papildus meklē risinājumu, kā izplatīt «Camillas» produkciju. Pēc neilga laika paredzēts atklāt kiosku Bauskas autoostā.
Patērētāji ir konservatīvi
Ražošanas apjomus un sortimentu galvenokārt nosaka pieprasījums. Daudziem garšo «Camillas» biskvīta torte, ko gatavo pēc Alīdas Fišeres receptūras un kas nav mainījusies kopš beķerejas pastāvēšanas sākuma. Kāzām cep divu trīs stāvu tortes, pieņem pasūtījumus arī citām svinībām. No piecu veidu tortēm īpatnējākā garša ir tai, kuras gatavošanā izmanto banānu un burkānu piedevu, turklāt tās cena arī viszemākā, Ls 2 kilogramā. Patērētāji mēdz būt konservatīvi, jo no vairākiem jauniem izstrādājumiem popularitāti iegūst viens vai divi. Saldummīļi ievē- roja pēc pašu konditoru receptes gatavotos auzu cepumus, kuru mīkla papildināta ar riekstiem un rozīnēm. Šķirstot žurnālus un grāmatas, tiek meklētas jaunas idejas, lai «Camillas» apmeklētājiem sagādātu kādu pārsteigumu.
Beķereja strādā nakts stundās, jo tad ir vislētākā elektroenerģija. Piecpadsmit darba vietu pārsvarā aizņem sievietes.
«Camillā» gatavo piecu veidu tortes, trīs veidu ruletes, četru veidu kliņģerus, piecu veidu plātsmaizes. Sortimentā ir septiņu veidu cepumi un trīs veidu standziņas, kā arī vairāk nekā 30 dažādu veidu smalkmaizītes un triju variantu picas. Visus izstrādājumus var pasūtīt, piesakot arī iepriekšējās dienas vēlā vakarā (tel. 27460).