Sēnes mīl lietu, tomēr sēņot labāk sausā laikā, jo mitras sēnes ātri bojājas.
Sēnes mīl lietu, tomēr sēņot labāk sausā laikā, jo mitras sēnes ātri bojājas.
Marinējot sēnes, sāli pievieno nedaudz. Litra burciņā, cieši piespiežot, liek novārītas sēnītes. Marinādi vāra no puslitra ūdens, kam pievieno 2 tējkarotes sāls, 5 parastos, 5 saldos piparu graudiņus, pāris nelielu sīpoliņu. Burciņā ielej tējkaroti etiķa esences, uzlej marinādi, burciņu aizvāko ar plastmasas vai metāla vāciņu, glabā ledusskapī.
Mazo tupenīšu sautējums
Vienu litru gaileņu uz pannas sviestā sacep ar vai bez sīpoliem, pieliek sāli, mazliet ūdens un pasautē. Jaunus mazos kartupelīšus (apmēram 1,5 kg) notīra un izvāra mīkstus. Uzlej kartupeļiem sēnes, pieliek glāzi skāba krējuma (var izmantot arī saldo krējumu), kurā iekultas apmēram divas ēdamkarotes miltu. Uzber dilles un ātri samaisa, lai tupenīši neizjūk. Šādi «pagarinot kartupeļus», iegūstama garda, sātīga maltīte ar sēņu aromātu. Ja mājās nav ne salda, ne skāba krējuma, sēnes var uztumēt, miltus iejaucot pienā.
Kabaču pārsteigums
Mazus tumšzaļos cukini gareniski pārgriež un vidu mazliet izdobj, un ieberž ar sāli. Dobumā pilda apceptas gailenes vai citas sēnes, kas saceptas ar sīpoliem un