Pamēģiniet izcept nevis zivju gabaliņus, bet gan masu samaliet un pagatavojiet kotletes.
Pamēģiniet izcept nevis zivju gabaliņus, bet gan masu samaliet un pagatavojiet kotletes.
Vajadzīgs: divas šķēles baltmaizes, 600 gramu iztīrītas līdakas vai zandarta, 3 olu dzeltenumi, 200 gramu saldā krējuma, 3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu, 1 mazs rīvēts sīpols, 1,5 tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes balto piparu, 2 – 3 ēdamkarotes sviesta un rīvmaizes.
Maizei nogriež garozu. Liek mazā bļodiņā un uzlej tik daudz ūdens, lai maize būtu apsegta. Mērcē aptuveni desmit minūtes. Svaigu zivi notīra, novelk arī ādu. Tad samaļ gaļas mašīnā vai virtuves kombainā. No maizes izspiež ūdeni un samaisa ar samaltās gaļas masu. Maisījumam pievieno olu dzeltenumus, krējumu, dilles, sīpolu un garšvielas. Sajauc. Masa drīkst būt pamīksta.
No mīklas veido mazas, plakanas kotletītes. Apviļā rīvmaizē un cep sviestā no abām pusēm uz vidējas uguns apmēram četras minūtes.
Zivju kotletes pasniedz ar kartupeļu biezeni, zaļajiem zirnīšiem un brūkleņu ievārījumu.