Svētku dienai, kad 9. maijā visi pulcēsies ap lielo galdu sumināt māmiņas, noderēs dažādas kafijas pagatavošanas receptes.
Svētku dienai, kad 9. maijā visi pulcēsies ap lielo galdu sumināt māmiņas, noderēs dažādas kafijas pagatavošanas receptes.
Izlasiet un padomājiet, varbūt jums pašiem «pūrā» ir kādas interesantas kafijas vārīšanas metodes. Sūtiet savas kafijas receptes uz «Bauskas Dzīvi»! Čaklākajiem autoriem «Merrild» balva – liela paka kafijas.
Receptes sūtiet līdz 20. maijam (pasta zīmogs), adrese: Rīgas iela 51, Bauska, LV-3901.
Kafijas receptes
Ir neskaitāmi veidi, kā gatavot kafiju. Kafija un kaut kas salds – piemēram, šokolāde vai vaniļa – labi sader kopā. Kafiju var apvienot ar daudziem alkoholiskiem dzērieniem.
Espresso Romano
Divām tasītēm ņemiet:
2 plānas šķēlītes citrona, svaigu karstu espresso, cukuru.
Ielieciet citrona šķēlītes espresso tasītēs un uzlejiet karstu kafiju. Pievienojiet cukuru pēc
garšas.
Vaniļas kafija
Četrām glāzēm ņemiet: 125 ml saldā krējuma, 2 ēdamkarotes vaniļas cukura, 1 olas baltumu, 1 ēdamkaroti cukura, 4 tasītes karstas kafijas, rīvētu šokolādi.
Saputojiet krējumu kopā ar vaniļas cukuru, līdz tas sabiezē. Maisiet olas baltumu ar cukuru, līdz veidojas stingra masa. Iecilājiet krējumu olu masā un sadaliet to četrām glāzēm. Pievienojiet karstu kafiju un izrotājiet ar rīvētu šokolādi.
Kafija ar rozīnēm
Četrām krūzēm ņemiet: 125 ml saldā krējuma, 1 ēdamkaroti dzeltenā cukura, 4 mēriņus brendijā mērcētu rozīņu, 4 tasītes karstas kafijas.
Saputojiet krējumu un cukuru, līdz tas kļūst biezs. Izskalojiet četras krūzes ar karstu ūdeni. Krūzē ieberiet nedaudz brendijā mērcētu rozīņu. Pievienojiet kafiju, visu laiku maisot. Katrā tasē ielieciet karoti krējuma.
Ēdamkaroti rozīņu (ar kaudzi) ielieciet bļodiņā, pievienojiet divas glāzītes amareto, vienu ēdamkaroti dzeltenā cukura un pa krietnai šķipsnai kanēļa un krustnagliņu. Marinējiet vienu diennakti.
Īru kafija
Četrām glāzēm ņemiet: 150 ml saldā krējuma, 2 tējkarotes cukura (ja vēlaties), 4 tējkarotes dzeltenā cukura, 4 mēriņus īru viskija, 4 tasītes stipras, karstas kafijas.
Katrā glāzē ielieciet vienu tējkaroti dzeltenā cukura un mēriņu viskija. Piepildiet glāzes ar karstu kafiju. Maisiet, līdz ir izkusis cukurs. Saputojiet krējumu, pievienojot cukuru, ja vēlaties. Krējums nedrīkst kļūt pārāk biezs. Turot karoti virs glāzes, ļaujiet krējumam pa karotes aizmuguri ietecēt glāzē. Nemaisiet.