Divas reizes nedēļā Bauskas rajona trijās zemnieku saimniecībās tiek ņemti zāles paraugi, pēc kuriem nosaka tās ķīmisko sastāvu un sniedz rekomendācijas.
Divas reizes nedēļā Bauskas rajona trijās zemnieku saimniecībās tiek ņemti zāles paraugi, pēc kuriem nosaka tās ķīmisko sastāvu un sniedz rekomendācijas.
Pļaušanas servisa ziņojumus sagatavo SIA «Kemira Agro Latvija» speciāliste Aiva Kaupere. Norādīts, ka Bauskas rajonā, tātad arī Zemgalē, kamolzāles zelmeņus jau vajadzētu sākt pļaut, jo sausnas saturs pārsniedz 20 procentu. Gatavojot skābbarību no šāda zelmeņa, noteikti jāizmanto ķīmiskie konservanti, tas garantēs kvalitāti. Pirms konservēšanas zālāju nepieciešams apvītināt: pirmkārt, lai nerastos noteksula; otrkārt, kamolzāle ir kultūra, kas grūti ieskābst.