Nepieciešamie produkti: nepilns kilograms pupiņu, 500 g svaigas vai žāvētas, pustreknas cūkgaļas, 3 olas, milti, skābs krējums, prāvs sīpols, pāris ķiploka daiviņu, garšvielas (vai «Vegeta»).
Nepieciešamie produkti: nepilns kilograms pupiņu, 500 g svaigas vai žāvētas, pustreknas cūkgaļas, 3 olas, milti, skābs krējums, prāvs sīpols, pāris ķiploka daiviņu, garšvielas (vai «Vegeta»).
Pupiņas iepriekšējā vakarā aplej ar verdošu ūdeni, kam pieliek nedaudz sāls un tējkaroti sodas. Nākamajā dienā pupas izvāra mīkstas, nokāš. Pupiņas un gaļu kopā ar sīpolu un ķiplokiem samaļ. Pieliek sāli, piparus, paprikas pulveri vai «Vegetu». Masu sajauc, pievieno apmēram 2 ēdamkarotes skābā krējuma, tikpat miltu, olas. Visu sastrādā vijīgā masā, veido kotletes, apvārta miltos, cep eļļā. Jāteic, ka, pupiņu kotletes cepot, izlietojas diezgan daudz eļļas.
Ēd siltas ar tomātu mērci vai skābu krējumu, zaļumu salātiem vai citām piedevām, klāt piedzerot paniņas, kefīru vai alu. Kotletes labi garšo arī aukstas, tās var likt uz sviestmaizes.
Ja ģimenē ēdāju mazāk, minēto produktu daudzumu var samazināt uz pusi. Var arī nepievienot gaļu, tad masa nav tik vijīga un tai jāliek klāt vairāk miltu.