Tūlīt pēc sniega nokušanas dārzā sazaļo pieticīgie maurlociņi. Tas ir daudzgadīgs, aukstumizturīgs augs, kura garša un smarža rada apetīti un veicina gremošanas sulas izdalīšanos.
Tūlīt pēc sniega nokušanas dārzā sazaļo pieticīgie maurlociņi.
Tas ir daudzgadīgs, aukstumizturīgs augs, kura garša un smarža rada apetīti un veicina gremošanas sulas izdalīšanos. Maurlokus lieto tāpat kā citus sīpollokus, bet to garša maigāka, tāpēc ieteicami arī diētiskajā uzturā. Saujiņa sakapātu maurlociņu padara aromātiskākus salātus, gaļas, zivju ēdienus, zupas un jo īpaši mērces. Smalki sagrieztus, tos pārkaisa gatavam, karstam ēdienam pirms pasniegšanas galdā. Ēdienu dekorējot, jauki izskatās smalki, tumšzaļi maurloku gredzentiņi.
Pavasara salāti
Lapu salātus (200 g tirgū maksā 20 santīmu) nomazgā, nosusina, sagriež vai saplucina, liek traukā. Pievieno (100 g lapu salātiem) 2 cieti vārītas olas, 100 g svaigu gurķu, 100 g konservētu vai skābētu gurķu, sešus redīsus, vienu vārītu burkānu, 2 – 3 vārītus kartupeļus, divus tomātus, tasi sagrieztu maurlociņu, svaigas vai kaltētas dilles.
Pie šiem salātiem piedāvā «Spilvas» salātu mērci, kam visas garšvielas jau pievienotas. Var pagatavot mērci arī no pusglāzes skāba krējuma, ko samaisa ar sāli, pipariem, cukuru, galda etiķi, naža galu sinepju.