Svaigiem augļiem greznotu torti vajadzētu ar cukuru apkaisīt tikai pirms pasniegšanas, citādi augļi atsulojas un torte izmirkst.
Svaigiem augļiem greznotu torti vajadzētu ar cukuru apkaisīt tikai pirms pasniegšanas, citādi augļi atsulojas un torte izmirkst.
– Plātsmaize ar augļiem labāk izcepas, ja pirms augļu uzlikšanas mīklu noziež ar saputotu olas baltumu un nedaudz pārkaisa ar miltiem.
– Taukos vai eļļā vārīti cepumi uzsūc mazāk taukvielu, ja mīklai pievieno mazliet degvīna.
– Lai tortes biskvīts nesaplaktu, tas jāatdzesē lēni, plīts tuvumā, siltumā.
– Desas cepot nepārsprāgst, ja tās pirms gatavošanas neilgi patur pienā.
– Sīksta gaļa izvārās ātrāk, ja virumam pielej 2 nepilnas ēdamkarotes laba degvīna vai galda etiķa. Ja šķiet, ka gaļa ir cieta un to būs grūti izvārīt, tad to pa nakti iemērc pienā.
– Teļa vai putna gaļa būs skaisti balta, ja pirms cepšanas to ieliks karstā ūdenī, uzvārīs, pēc tam uz īsu brīdi ieliks aukstā ūdenī.
– Cepot gaļu, to nav ieteicams badīt ar dakšiņu, tad tā zaudē sulu un neturas kopā. Cepot to apgroza ar koka karoti.
– Lai pārbaudītu, vai olas ir svaigas, tās ir jāieliek sālsūdenī (uz 1 l ūdens 100 g sāls). Svaiga ola nogrims, bet veca – uzpeldēs.
– Kartupeļi iegūst patīkamu garšu, ja ūdenī, kurā tie vārās, iemet pāris ķiploku daiviņu.