Baušķeniece Ināra Hoņina pildītos gaļas tīteņus gatavo šādi: – Tīteņu pagatavošanai (trim cilvēkiem) nepieciešamas trīs šķēles kakla karbonādes un ap 50 g maltās gaļas.
Baušķeniece Ināra Hoņina pildītos gaļas tīteņus gatavo šādi:
– Tīteņu pagatavošanai (trim cilvēkiem) nepieciešamas trīs šķēles kakla karbonādes un ap 50 g maltās gaļas. Pildījumam – viena ola, trešdaļa paprikas, vārīti burkāni, sīpoli, trīs šķēlītes žāvējuma. Iepriekšējā vakarā gaļu izklapēju, pārkaisu ar piecu piparu maisījumu (nopērkams «Uzvara–Strauti» veikalā), sāli, lieku ledusskapī. Gatavojot tīteņus, maltajai gaļai pievienoju ķimenes, piparus, sīki sakapātus sīpolus. Gaļas šķēli pildu ar malto gaļu, vārītas olas daiviņu, gabaliņu paprikas, vārītiem sarīvētiem burkāniem, žāvējuma šķēlīti. Visu kopā cieši satinu veltnītī. Uz pannas veltnīšus eļļā apcepu gaiši brūnus un lieku «pīles katlā» sautēt. Katla dibenā lieku saišķītī sasietus kaltētu diļļu kātus, burkānus, uzleju mazliet šķidruma, sautēju kopā ar gaļu. Kad tā gandrīz mīksta, uzberu virsū sagrieztus kartupeļus, lai arī tie katlā izsautējas mīksti. Tad sautēšanas šķidrumu noleju, uz pannas uztumēju mērci, pievienojot miltus un saldo krējumu. Viss gatavs reizē – gan gaļa, gan dārzeņi.