Nesen laimējās piedalīties kāda milzu ķirbja «kaušanā» un iemantot prāvu šķēli sulīgi oranžā mīkstuma. No ķirbja var izvārīt sakņu zupu ar kartupeļiem.
Nesen laimējās piedalīties kāda milzu ķirbja «kaušanā» un iemantot prāvu šķēli sulīgi oranžā mīkstuma.
No ķirbja var izvārīt sakņu zupu ar kartupeļiem. Sīki sagrieztus burkānus un sīpolus apcep eļļā vai sviestā, uzlej ūdeni, vāra 15 minūšu, tad pievieno kartupeļus un ķirbjus, kubiciņu vai ēdamkaroti sausā buljona, sāli, piparus. Šai zupai var pievienot arī pienu.
Pikantu sautējumu var pagatavot, pannā apcepot žāvētu speķi ar sīki sagrieztiem kartupeļiem, ķirbjiem, sīpoliem. Tos sautē, pievienojot lauru lapu, melnos piparus. Kad saknes mīkstas, pieliek sagrieztus skābētus vai konservētus gurķus. Pieber sāli, sausas dilles. Var uztumēt, pievienot skābu krējumu.
Desertam ķirbi smalki sarīvē, sajauc ar medu, pievieno citronskābi vai dzērvenes, valriekstus, kārto porciju trauciņos, var dekorēt ar putukrējumu. Saldēdienam ķirbi var arī izcept. Mīkstumu sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, pārber ar citronskābi, patur 15 minūšu. Pēc tam šķēles iemērc ar cukuru sakultā olā, apviļā rīvmaizē, kam piejaukti milti. Cep uz pannas sakarsētā eļļā, kamēr šķēlītes dzeltenbrūnas. Pārkaisa ar cukuru, kanēli, ēd ar brūkleņu ievārījumu.