Zem zaļajām rabarberu lapām jau pastiepušies prāvi kāti. Tie pilni vitamīnu, kuri nepieciešami ikvienam.
Zem zaļajām rabarberu lapām jau pastiepušies prāvi kāti. Tie pilni vitamīnu, kuri nepieciešami ikvienam. Bērniem tos vislabāk grauzt tāpat, nomizotus pamērcējot cukurā. Nopērkot rauga vai smilšu mīklu, var izcept garšīgu rabarberu rausi. Rabarberu ķīseli un uzputeni (debesmanna) izvārīt prot katra saimniece. Ne mazāk garšīgs saldēdiens ir rabarberu klimpu zupa. No rabarberu kātiem izvāra šķidru ķīseli. Sakuļ vienu olu ar sāli, cukuru (var pievienot vanilīna cukuru), miltiem, līdz izveidojas pabieza mīkla. Verdošā ūdenī ar tējkaroti ielaiž mazas klimpiņas. Tās gatavas, kad uzpeld virspusē. Ar putukaroti klimpas izņem un ieliek gatavajā rabarberu ķīselī. Īpaši garšīgas esot klimpas, kas gatavotas no plaucētās mīklas (skatieties pavārgrāmatā, kā tā gatavojama vēja kūkām!).
Ja dārzā nav izaugušas skābenes, to vietā, zupu vārot, var izmantot sīki sagrieztas rabarberu lapas. Virumu padara sātīgāku sīki sagriezti žāvētas gaļas vai speķa gabaliņi, vai sausā buljona kubiciņš.