Reņģes tomātu mērcē aizstāj karbonādi, cepešus un citus gaļas ēdienus, jo īpaši karstajā laikā.
Reņģes tomātu mērcē aizstāj karbonādi, cepešus un citus gaļas ēdienus, jo īpaši karstajā laikā.
Zivju maltītes pagatavošanai nepieciešams: kilograms svaigu reņģu, 2 – 3 olas, sīpoli, 3 – 4 ēdamkarotes tomātu pastas, nedaudz tomātu sulas, milti apvārtīšanai, eļļa cepšanai un specijas (garšvielas) zivīm.
Reņģes iztīra, nedaudz apsāla. Cep eļļā, pirms tam apvārtot miltos un olā. Zivis atdzesē, tad rūpīgi atdala asakas, spuriņas. Tas gan ir pats piņķerīgākais šīs maltītes gatavošanā, bet, redzēsit, – ir to vērts!
Pārlejamo pagatavo šādi: uz pannas uzlej eļļu, uzber sasmalcinātus sīpolus (neskopojoties), apcep. Tad pievieno tomātu pastu (aso vai parasto), atšķaida ar ūdeni vai tomātu sulu un uzvāra, pievienojot garšvielas, arī malto papriku vai piparus (pēc gaumes).
Traukā kārto vispirms mērci, tad zivis, pēc tam atkal mērci. Jo dziļāka bļoda, jo vairāk kārtiņu. Ieteicams kārtojumu dažas stundas paturēt, lai ievelkas. Tad šo maltīti var droši celt galdā pat kulinārijas valsts ministram.