Paši pirmie rabarberi noteikti jāēd svaigi, lai saņemtu visus dabas krātos vitamīnus.
Paši pirmie rabarberi noteikti jāēd svaigi, lai saņemtu visus dabas krātos vitamīnus.
Tos nomizo, sagriež, pārber ar cukuru un ļauj apmēram pusstundu pastāvēt.
Rabarberu saldais ēdiens jāvāra emaljētā katlā, citādi tas kļūst tumšs. Šķidrākā ķīselī var iebērt smalkos makaronus vai pievienot atsevišķi izvārītas saldās klimpas. Rabarberu ķīseli un uzputeni smaržīgāku padara kanēlis. Biezais ķīselis labi garšo ar pienu vai putukrējumu. Pavārgrāmatās piedāvātas vēl dažas saldēdienu recep- tes.
Rabarberu krēms – 200 g rabarberu, 50 g cukura, citrona miziņa, 100 g salda krējuma, 200 g želatīna. Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus kopā ar cukuru un pāris ēdamkarotēm ūdens sautē, kamēr mīksti. Padzisušai masai pievieno uzbriedinātu želatīnu, pilda krēmu saldēdiena trauciņos, kur tas saželē. Pirms pasniegšanas bagātīgi grezno ar putukrējumu.
Žurnālā «Mūsmājas» publicēta rabarberu pīrāga īpatnēja recepte. Pusglāze mandeļu, divi lieli, vārīti, auksti kartupeļi, 75 g sviesta vai margarīna, trīs ēdamkarotes cukura, divas olas, 200 g rabarberu. Mandeles samaļ, kartupeļus ar dakšiņu saspaida. Taukvielu samaisa ar cukuru un olām, pievieno mandeles un kartupeļus. Masu liek ietaukotā veidnē vai uz cepamā papīra, apkaisa ar rīvmaizi. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, ko iespiež mīklā. Cep, kamēr pīrāgs gaiši brūns un sauss.