Vecumnieku novada Valles saieta namā svētdien, 9. februārī, ar savu jaunāko – trešo – pavārgrāmatu interesentus iepazīstinās televīzijas kanāla «RīgaTV 24» kulinārijas šova «La Dolce Vita. Ar Roberto» vadītājs Roberto Meloni.
Tematiskais sarīkojums aizritēs garšu zīmē, jo aicināti piedalīties vietējie pārtikas mājražotāji, kā arī kaimiņi no tuvākās apkaimes. Uzrunātas arī saimnieces, un dažas solījušās sarūpēt kādu gardumiņu.
Dace Anna Zvaigzne, kultūras darba organizatore Valles pagastā, «Bauskas Dzīvei» pastāstīja, ka sākumā bijusi iecere uzrunāt tikai vietējos mājražotājus, taču atklājās, ka to nemaz nav tik daudz, tāpēc apzināti arī kaimiņi. «Savu produkciju – sierus un desas – izrādīs un piedāvās degustēt Nora Zimka no Valles pagasta piemājas saimniecības «Gravas». Uzrunāti arī Bārbeles pagasta Gaismā gatavotu produktu meistari – Kārlis Ulmanis no SIA «Ābolis», kur top dažādās garšās bagātināta sula, un Gundega Sīmansone-Ābele, kura gatavo sīrupus, sukādes un tējas. Gaidītas būs Valles saimnieces. Jau atsaukusies Diāna Ruģele, kura ir ar mieru ļaut iepazīt savas virtuves garšas,» atklāj Dace Anna Zvaigzne. Kafijas un tējas galdu, kā arī uzkodas solījusi sarūpēt Iveta Smirnova, kulinārijas šova «La Dolce Vita. Ar Roberto» dalībniece.
Sarīkojuma apmeklētājiem būs iespēja satikt dziedātāju, televīzijas pavāršova un dažādu izklaides sarīkojumu vadītāju Roberto Meloni, kurš iepazīstinās ar savu recepšu krājumu un sniegs koncertu. Pēc tam omulīgā gaisotnē varēs aprunāties gan ar viesi, gan mājražotājiem, iepazīstot viņu gatavotās produkcijas unikālo garšu.
Grāmatā «Pa Latvijas novadiem ar Roberto. Receptes no visas Latvijas» apkopotas receptes, ar ko raidījumā dalījušies viesi no dažādiem novadiem. Krājumā iekļauts arī Valles kafejnīcas «Mazie melderi» īpašnieces Ivetas Smirnovas TV kameru priekšā gatavotais «Vīrieša sapnis» – vītināta šķiņķa šķēlītēs ietīta vistas fileja ar Filadelfijas siera un šampinjonu pildījumu, kā arī krāsnī cepti kartupeļi un mazsālītu gurķu salāti. Kopš pagājušā gada vasaras, kad Iveta ļāvās šim izaicinājumam, «Mazos melderus» skārušas pārmaiņas, un Vallē vairs nav kafejnīcas, taču gardās maltītes recepte turpinās «dzīvot», iemūžināta pavārgrāmatā. Izdevumā atrodamas arī Bauskas novada Gailīšu pagasta atpūtas kompleksa «Miķelis» šefpavāra Ineša Horitončuka un Brunavas pagasta zemnieku saimniecības «Sprīdīši» vadītājas Lilitas Gudžas, kā arī Rundāles novada Mazmežotnes muižas vadītājas Ivetas Burkānes receptes.
Krājumā pavisam publicēts 81 apraksts un fotogrāfijas, kas raksturo Latvijas novadu kulinārijas daudzveidību un atklāj cilvēku patiku radoši rosīties virtuvē. Pavārgrāmata nākusi klajā pērn izdevniecībā «Zvaigzne ABC».