Veikalos nopērkamā sālītas vai marinētas siļķes fileja izmantojama kārdinošu uzkodu gatavošanai nelielām viesībām.
Veikalos nopērkamā sālītas vai marinētas siļķes fileja izmantojama kārdinošu uzkodu gatavošanai nelielām viesībām.
Jānopērk 12 – 15 filejas gabaliņu (apmēram 1 kg), ko piepilda ar biezpienu vai salātiem.
150 gramiem biezpiena pievieno 50 gramu skāba krējuma, sasmalcinātus maurlociņus, sausas vai svaigas dilles. Visu labi samaisa. Sāls nav nepieciešama, jo siļķe ir sāļa. Pildījumu liek uz filejas astes gala un sarullē veltnīti. Tad kārto uz šķīvja vertikāli un vēl uzliek biezpiena «cepurīti».
Filejas ritulīšus var pildīt arī ar kartupeļu un sīpolu salātiem, marinētiem sīpoliem, seleriju un ābolu salātiem, burkānu un siera salātiem. Uz šķīvja var klāt salātu lapas un atsevišķi pasniegt mērci. To gatavo no mazkaloriju majonēzes, kas sajaukta ar balto jogurtu. Derēs arī tomātu mērce.