Firma «Siera nams» sadarbībā ar akciju sabiedrības «Bauskas piens» Stelpes pienotavu pirms neilga laika ir uzsākusi jauna piena produkta – mājas siera «Ciba» – ražošanu.
Firma «Siera nams» sadarbībā ar akciju sabiedrības «Bauskas piens» Stelpes pienotavu pirms neilga laika ir uzsākusi jauna piena produkta – mājas siera «Ciba» – ražošanu.
Jaunajā ražotnē darbs nodrošināts četriem cilvēkiem. Mājas siera cehā ražošanas process lielākoties ir automatizēts un to nodrošina Dānijā izgatavotas iekārtas. Izejvielas – vājpienu un krējumu – firma iepērk no pienotavas. Tā stāsta pienotavas direktors Augusts Broks.
Pašlaik mājas siera cehs tiek darbināts neregulāri – reizi vai divas nedēļā. Ražojums ir jauns un vēl nav paguvis iemantot patērētāju atzinību. Pagaidām Stelpē ražotais siers pieejams tikai rīdziniekiem, stāsta firmas «Siera nams» Stelpes nodaļas direktors Aivars Murāns. Viņš skaidro, ka Stelpes pienotava nav izraudzīta nejauši – «Siera nams» atzinis, ka pienotava var piedāvāt pietiekami kvalitatīvu vājpienu un krējumu, kas iegūts no laba piena.
«Mājas siers ir vērtīgs un garšīgs vājpiena produkts,» atzīmē ražošanas meistara palīdze Velta Didrihsone. «Gatavā masa līdzinās biezpienam ar krējumu. Taču atšķirība ir tā, ka saraudzētā vājpiena sildīšanas procesā iegūtā masa ir lielgraudaina. Šos «graudus» sajauc ar saldu krējumu, pievieno sāli un pilda «cibiņās», kur ietilpst divsimt gramu produkta,» piebilst V. Didrihsone.