Sestdiena, 20. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Ziemā ēd un slavē krāsaino lečo

Brunaviete Inese Vilciņa krājumus ziemai gatavo arī māsas ģimenei. Vairākas receptes iecienītas gadu garumā. Viena no tām ir lečo.

Brunaviete Inese Vilciņa krājumus ziemai gatavo arī māsas ģimenei. Vairākas receptes iecienītas gadu garumā. Viena no tām ir lečo.
Šogad paprika un tomāti izauguši ne tikai siltumnīcā, bet pat laukā, un Inese smej, ka viņas “konservu cehs” strādā ar pilnu jaudu.
Izejvielu daudzums, no kura iznāk 15 puslitra burciņu lečo: 5 kg tomātu, 2 kg paprikas, 2 kg burkānu, 7 daiviņas ķiploka, 2,5 glāzes cukura, divas ēdamkarotes sāls, viena glāze eļļas “Brolio”, ēdamkarote etiķa esences.
Tomātus samaļ gaļas mašīnā, piespiež ķiploku. Papriku sagriež četrās daļās, izņem sēklotni, liek verdošā ūdenī un piecas minūtes apvāra, lai nav rūgtuma. Šķidrumu sietā nolej. Papriku sagriež stienīšos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Var arī visu samalt gaļas mašīnā.
Liek katlā tomātu masu, uzkarsē, vāra 10 minūtes. Tad pievieno cukuru, sāli, eļļu, vāra 15 minūtes, papildina ar burkāniem, vāra 15 minūtes, tad liek sasmalcināto papriku, vāra 15 minūtes. Jāvāra uz lēnas uguns maisot. Tad noņem no uguns, pielej etiķa esenci, visu pamatīgi samaisa un karstu pilda burciņās.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.