Brunaviete Inese Vilciņa krājumus ziemai gatavo arī māsas ģimenei. Vairākas receptes iecienītas gadu garumā. Viena no tām ir lečo.
Brunaviete Inese Vilciņa krājumus ziemai gatavo arī māsas ģimenei. Vairākas receptes iecienītas gadu garumā. Viena no tām ir lečo.
Šogad paprika un tomāti izauguši ne tikai siltumnīcā, bet pat laukā, un Inese smej, ka viņas “konservu cehs” strādā ar pilnu jaudu.
Izejvielu daudzums, no kura iznāk 15 puslitra burciņu lečo: 5 kg tomātu, 2 kg paprikas, 2 kg burkānu, 7 daiviņas ķiploka, 2,5 glāzes cukura, divas ēdamkarotes sāls, viena glāze eļļas “Brolio”, ēdamkarote etiķa esences.
Tomātus samaļ gaļas mašīnā, piespiež ķiploku. Papriku sagriež četrās daļās, izņem sēklotni, liek verdošā ūdenī un piecas minūtes apvāra, lai nav rūgtuma. Šķidrumu sietā nolej. Papriku sagriež stienīšos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Var arī visu samalt gaļas mašīnā.
Liek katlā tomātu masu, uzkarsē, vāra 10 minūtes. Tad pievieno cukuru, sāli, eļļu, vāra 15 minūtes, papildina ar burkāniem, vāra 15 minūtes, tad liek sasmalcināto papriku, vāra 15 minūtes. Jāvāra uz lēnas uguns maisot. Tad noņem no uguns, pielej etiķa esenci, visu pamatīgi samaisa un karstu pilda burciņās.