Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Dabiski rozā un brīnumgardi; Valentīndienas kūkas cep ar mīlestību

Inga Vēgnere-Albuže Iecavas konditorejā «Gardumu avēnija» gatavo īpašus saldumus neaizmirstamiem svētku brīžiem. Foto – Ivars Bogdanovs

Mīlestības svētki – Valentīndiena – mūsu sabiedrībā uzņemti ar prieku – noslēpumainu sūtītāju kartītes ar simpātiju apliecinājumiem, apdāvināšanās ar plaukstošām hiacintēm un gardumiem stilizētas sirds formā padara ziemas ikdienu līksmāku un pavasarīgāku.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ziemas romantika
Gatavošana pašiem labā kompānijā ir jautra, tomēr, ja darba ritms neļauj tam atvēlēt laiku, par Valentīndienas noskaņu palīdzēs gādāt Iecavas konditorejas «Gardumu avēnija» saimnieces Ingas Vēgneres-Albužes uzraudzībā ar mīlestību gatavotas veltes.
«Aukstajā gadalaikā mīlestības svētki iet roku rokā ar saldumiem, tāpēc piedāvājam kūkas, eklērus, speciāli veidotus cepumus, makarūnus un citus gardumus rozā, bēšos un sarkanos toņos, kas radīs romantisku noskaņu,» atklāj konditore. ««Gardumu avēnija» vienmēr ir lepojusies ar to, ka katrs kārums pēc klienta vēlmēm ir rūpīgi izveidots. Tāpēc pasūtījuma izpilde var aizņemt pat vairākas dienas.»
Iecavas konditorejā prot gatavot bez glutēna, vegāniem un pat saldumus bez cukura, ņemot vērā pārtikas nepanesamību un alerģijas. Receptūra pārdomāta līdz sīkumiem, īpašu uzmanību veltot izejvielu kvalitātei un izcelsmei. Valentīndienas rozā toņiem šeit izmanto dabiskas krāsvielas – biešu pulveri, šokolādi no Beļģijas, dabiskos augļu un ogu biezeņus, kas Valentīndienas saldumiem piešķir īpašu garšu. Inga stāsta: «Mūsu eklēri, ļoti iecienīti svētkos, pārklāti ar aveņu biezeņa glazūru, kas piešķir pavasarīgu svaigumu.»

Neaizmirst svētkus ikdienā
Svētku kūkas var izgatavot sirds formā. Gardumus dekorē ar svaigām ogām un šokolādes sirsniņām. Var izveidot personisku uzrakstu, kas pauž romantiskas jūtas.
Valentīndienā svarīgi, kā velti pasniedz. «Cenšamies gardumu noformējumā izmantot kaltētas rožu ziedlapiņas, piešķirot romantisku eleganci, kas pārsteigs un iepriecinās dāvanas saņēmēju.»
Inga atklāj, ka viņai ir svarīgāk radīt «īstu mantu», nevis ražot vairumā. «Tas prasa vairāk enerģijas, bet, redzot, kā klienti novērtē mūsu veikumu, rodas spēks turpināt. Parasti svētku dienas ir aktīvākās darba dienas, tāpēc pati svinēšanai pievēršos ar nokavēšanos. Tas ir veidojis atziņu, ka galvenais ir neaizmirst svinēt un izrauties no ikdienas rutīnas, veltīt laiku sev un mīļajiem, un to mēs varam darīt katrā brīvajā brīdī. Tāpēc baudiet svētkus, kad vien tas ir iespējams, un palutiniet sevi ar kādu gardumiņu!» novēl meistare. ◆


Mīlestība iet caur vēderu

Valentīndienā svinam mīlestību, un tā, kā runā, iet caur vēderu, atgādina recepšu autore un ēdienu fotogrāfe Laila Smeile no Iecavas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.


Meistare iesaka idejas svētku sagatavošanai un svinēšanai, uzsverot – kārumus var pagatavot ar vienkāršiem paņēmieniem, bet svarīga būs noskaņa, ko radīs noformējums.

Vairāk recepšu ikdienai un svētkiem var aplūkot Lailas Smeiles profilā sociālajā tīklā «Instagram».

Napoleons: kārtaino mīklu izspiež ar sirdsveida cepumu formu. Izceptās mīklas sirdis liek kopā, starp kārtām smērējot vārīto krēmu.
Šablonkūka: No kartona izgriež sirds formu, liek uz izrullētas klasiskās smilšu mīklas un izgriež divas kārtas. Izceptās kārtas liek vienu virs otras, pa vidu smērējot savu iecienīto krēmu. Virsu dekorē ar krēma kārtu, ogām, augļiem, šokolādi, cepumiem.
Biezpiena deserts: klasisko biezpiena krēma masu pilda sirdsveida silikona formās un uz nakti ieliek saldētavā. Servē glāzēs ar sārtu ogu mērci.
Gardumiem var izmantot cepumu formiņas un silikona kūku veidnes stilizētā sirsniņu formā.
Dienas noskaņu izceļ sārti un rozā toņi.

Foto no Lailas Smeiles albuma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.


Sagatavojusi Antra Ērgle

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.