Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Kļūsti par olu kauju līderi ar šefpavāra Raimonda Zommera padomiem

Šefpavārs Raimonds Zommers sniedz padomus, kā izvārīt ne vien skaistākās, bet arī izturīgākās olas, lai kļūtu par neuzvaramu olu kauju līderi un pārsteigtu ģimeni un draugus

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1. Olām jābūt istabas temperatūrā

Lai iegūtu stiprākās un izturīgākās olas kaujām, vispirms jāveic svarīgi sagatavošanās darbi. Olas, ja tās glabā ledusskapī, pirms vārīšanas noteikti uz pāris stundām jānoliek uz galda, lai tās sasniegtu istabas temperatūru un vāroties tām nesāktu plaisāt čaumala, padarot olas trauslākas.

2. Ūdenim pievieno sāli

Kad olas sasilušas līdz istabas temperatūrai, tās nomazgā un katliņā liek vienā kārtā, neliekot vienu otrai virsū. Tad tās pārlej ar aukstu ūdeni un galvenais – pievieno sāli. Arī tas palīdzēs olas čaumalai būt stiprākai un dos lielākas izredzes uzvarēt olu kaujās.

3. Pareiza vārīšanas tehnika

Kad olas katliņā sagatavotas, tās liek vārīties uz straujas uguns. Kad ūdens sācis vārīties, izslēdz plīti un uzliek katlam vāku. No šī brīža jāuzņem laiks – 10-12 minūtes, un tad, kad laiks pagājis, olas uzreiz liek zem auksta tekoša ūdens, kamēr tās atdzisušas. Šāda atdzesēšana palīdzēs olas čaumalu pēcāk viegli nolobīt, savukārt minētā vārīšanas tehnika būs labāka, nekā vienkārši strauja olu izvārīšana, jo pasargās olu čaumalas no mikroplaisu veidošanās, kas olu izturību var padarīt pavisam niecīgu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

4. Krāsai – sīpolu mizas un papīrs

“Olu krāsošanai šefpavārs Raimonds Zommers ietsaka izmantot sarkanas un dzeltenas sīpolu mizas. “Tās sagriež ar šķērēm mazākos gabalos, klāt piegriež parastu papīru dažādos izmēros un pieber arī mazliet pilngraudu auzu pārslu. Olas samitrina un apber ar mizu maisījumu, tad apsien apkārt marli vai citu plānu drānu un liek vārīties. Lai iegūtu izteiktāku krāsu, olas uz pavisam neliela karstuma pavāra aptuveni 4 minūtes un atstāj uz dažām stundām vēl vārīšanās šķidrumā, lai savelkas intensīvāka, izteiktāka krāsa,” pamāca šefpavārs.

5. Skaistākam rezultātam palīdz etiķis vai eļļa

Protams, svarīgi ir izvārīt ne tikai stiprākās, bet arī skaistākās olas. Krāsošanas veidi ir neskaitāmi – sīpolu mizas, sarkanais kāposts, pārtikas krāsvielas un vēl daudzi, tomēr to paspilgtināšanai var noderēt arī daži universāli ieteikumi. Košāku olu toni var iegūt, vārot pievienojot mazliet etiķa, tomēr jāatceras, ka tādas olas, visticamāk, neuzvarēs olu kaujās, jo etiķis padara olas čaumalu trauslāku. Savukārt, lai padarītu olu spīdīgāku un izceltu skaisti sakrāsotos rakstus, pēc vārīšanas un nožūšanas to var iesmērēt ar mazliet eļļas, tas arī nekādā veidā neietekmēs olas čaumalas stiprību.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. Pareizticīgo Lieldienas 5. maijā es nesvinu. Un man ir aizdomas, ka pareizticīgo baznīca rīko gavvaha rituālu Ukrainā. Tāpēc es atbalstu Ukrainu un lūdzu Slāvu Dievus par Ukrainu. Var lūgt arī Skandināvu Dievus par Ukrainu.

  2. ja jums majas neka nav ko est tad atveriet ledusskapi panemiet lasi un uztaisiet lashmaiziti——shis ir citatas ko sava laika teica kads no latvijas slavenajiem pavariem

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.