Vienalga, vai esi kaislīgs pavārs vai ēst gatavošanas nīdējs, nevar noliegt, ka virtuvē pavadām diezgan daudz laika no savām dzīvēm. Tieši tāpēc ir tik būtiski izvēlēties ierīcēs, kuras ikdienā ir ērti izmantot un kuras kalpos ilgu mūžu. Ja esi plīts meklējumos, iesakām priekšroku dot šobrīd aktuālajai gāzes plītij ar elektrisko cepeškrāsni. Tā ir ne tikai maciņam, bet arī videi draudzīga izvēle. Kāpēc? Par to raksta turpinājumā.
Gāzes plītij ar elektrisko cepeškrāsni ir daudz priekšrocību. Šādas ierīces apvieno labāko no divām pasaulēm – vari baudīt plusus, kas saistīti ar glāzes plīti, gan arī visus elektriskās krāsns labumus. Ja aptaujātu pasaules labākos pavārus un konditorus, viņi paustu līdzīgu viedokli – šī kombinācija ir izcila. Tomēr – pat ja pagaidām vēl esi iesācējs gastronomijas pasaulē, tu arī varēsi novērtēt tās iespaidīgās spējas.
Lūk, dažas gāzes plīts un elektriskās krāsns priekšrocības.
Elektriskās krāsnis nodrošina vienmērīgu siltumu
Elektriskā cepeškrāsns darbojas pavisam vienkārši. Kad nolemsi gatavot maltīti 200 grādu temperaturā, ierīce centīsies pastāvīgi uzturēt šo karstumu. Ja izmanto gāzes krāsni, tad nevari būt pārliecināts par temperatūru. Gāzes krāsnīs siltums nāk no liesmas. Ja cepeškrāsns kļūst pārāk karsta, liesmai būs jānodziest. Pēc tam, temperatūrai pazeminoties, tā atkal iedegas un sāk karsēt krāsni. Viss šis process izraisa lielas temperatūras svārstības, kas galu galā var ietekmēt tava darba rezultātu.
Nav nepieciešamības gaidīt, kad plīts uzkarsīs
Neatkarīgi no tā, vai esi nolēmis sautēt, cept vai vārīt, tas tev izdosies viegli un ātri, izmantojot gāzes plīts virsmu. Kā jau minējām iepriekš – siltums nāk no liesmas, tāpēc, tiklīdz ieslēgsi degli, ēdiens sāks gatavoties. Tādējādi vari būtiski ietaupīt gan laiku, gan enerģiju, gan arī naudu, jo nav jāgaida, kamēr plīts uzkarsīs. Ātri un vienkārši – kas gan var būt labāk!
Aizmirsti par piedegušu vai pārvārītu ēdienu
Daudziem cilvēkiem ir paradums izslēgt plīti, kad ēdiens šķiet gatavs, bet nepārvietot katlus uz citu vietu. Ja izmanto gāzes plīti, tad tā nav nekāda problēma. Tomēr, gatavojot uz elektriskās plīts, rēķinies, ka tā joprojām būs karsta, pat ja būs izslēgta. Šis karstums var būtiski pabojāt tava pagatavotā ēdiena kvalitāti.
Samazini savu oglekļa nospiedumu
Izvēloties gāzes plīti ar elektrisko cepeškrāsni, tu sper soli zaļākā virzienā. Kāpēc? Izmantojot gāzes plīti, tu saņemsi tieši tik daudz siltuma, cik nepieciešams, lai pagatavotu maltīti. Savukārt elektriskajā cepeškrāsnī saglabāsies pastāvīga temparatūra, kas nozīmē, ka nav nepieciešams atvērt krāsni un apgriezt ēdienu, lai pārliecinātos, ka tas izcepas vienmērīgi. Abas šīs darbības ļauj samazināt patērēto siltumu līdz minimumam un tādējādi – ietaupīt arī enerģiju.
Neizcepts ēdiens – problēma, par kuru nav nepieciešams raizēties
Ja kaut reizi esi izmantojis cepeškrāsni, kura darbojas ar gāzi, iespējams, esi piedzīvojis nelāgus mirkļus, domājot, ka meistarojums ir gatavs, taču, izrādās, ka tā nav. Gāzes cepeškrāsnīs kūka vienā pusē var būt nevainojama, bet otrā – joprojām lipīga un pusjēla. Lai rezultāts būtu labs, ir kārtīgi jāuzrauga cepšanas process un jāatceras par ēdiena apgriešanu. Tas var būt kaitinoši – it īpaši, ja paralēli jāpievēršas citām nodarbēm. Ja izmanto elektrisko cepeškrāsni, tev nekad nevajadzēs satraukties par šādu problēmu, jo vienmērīgās temperatūras dēl itin viss allaž izcepsies perfekti.
Esi nolēmis iegādāties gāzes plīti? Mūsu mājaslapā “Schadler.lv” atradīsi dažādus modeļus ikkatram budžetam. Ja nezini, kura plīts ir piemērotākā tavām vēlmēm, sazinies ar “Schadler” darbiniekiem, kas palīdzēs atrast labāko.
Reklāma