Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Šogad Bauskas novadā dzēsti 19 kūlas ugunsgrēki; svilinot kūlu, Ceraukstē nodegušas divas siltumnīcas, Vecumniekos 100 siena ruļļi

Šogad Zemgalē martā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 166 kūlas ugunsgrēkus, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš. Kopumā šogad Zemgalē kopš 26. februāra, kad reģistrēts pirmais kūlas ugunsgrēks, ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši 208 kūlas ugunsgrēkus, portālu informēja Viktorija Gribuste, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

 «Iepriekšējos gados lielākais kūlas ugunsgrēku skaits reģistrēts aprīlī, turpretī šogad jau martā esam pieredzējuši dienas, kad tiek reģistrēti vairāki desmiti kūlas ugunsgrēku. To daļēji var skaidrot ar laikapstākļiem, jo martā ilgstoši pieturējās silts, saulains un sauss laiks. Papildus nevar izslēgt, ka aizvadītajos divos gados valstī noteikto ierobežojumu dēļ martā un aprīlī bija mazāka iedzīvotāju mobilitāte, kas arī samazināja kūlas ugunsgrēku skaitu. Aicinu iedzīvotājus apzināties, ka kūlas ugunsgrēks nav teritorijas sakopšanas veids, tas ir ugunsgrēks, kuru nav iespējams kontrolēt, tā rezultātā sadeg ēkas un transportlīdzekļi,» skaidro Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Raivis Pužulis.

Diemžēl kūlas ugunsgrēkus nav iespējams kontrolēt un tajos izdeg plašas teritorijas un nodeg ēkas. Pirmie kūlas ugunsgrēki visbiežāk ir nelielās platībās, laikapstākļiem kļūstot sausākiem un siltākiem, pieaug arī izdegušo teritoriju platības.

Bauskas novadā martā dzēsti 19 kūlas ugunsgrēki, no tiem Iecavas pilsētā un pagastā pieci, Vecumnieku pagastā četri un Bauskas pilsētā četri ugunsgrēki. Lielākās kūlas ugunsgrēku platības reģistrētas 12. martā Bārbeles pagastā un 30. martā Vecumnieku pagastā divu hektāru platībā, kā arī Gailīšu pagastā 2,5 hektāru platībā. 17. martā Ceraukstes pagastā, dedzinot kūlu, nodega divas siltumnīcas. 18. martā Vecumnieku pagastā dega kūla 15 hektāru un 100 siena ruļļi apmēram 100 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas! Redzot kūlas ugunsgrēku, nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.