Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

“Es sastrīdējos ar vīru un braucu pie drauga.” Sieviete sēžas pie BMW stūres un pa Bauskas šoseju “vālē” 3,46 promiļu reibumā

Neraugoties uz Valsts policijas brīdinājumiem, ka Lieldienu brīvdienās pastiprināti tiks kontrolēts, vai autovadītāji pārvietojas skaidrā prātā, mūspusē pieķerti vairāki šoferi, kas nespēja pievarēt kārdinājumu – dzert un braukt. Grādīgajai dzirai nav spējis pretoties arī daiļais dzimums. Kāda sieviete uz Bauskas šosejas stūrēja auto būdama 3,46 promiļu reibumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lieldienu brīvdienās Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā likumsargi pastiprinātu uzmanību pievērsa ceļu satiksmes drošībai un apturēja gan automašīnu, gan arī mopēda, motorollera un velosipēdu vadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies, būdami alkohola reibumā, portālu informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Vislielākās, proti, 3,46 promiles Lieldienu brīvdienās Zemgalē tika konstatētas autovadītājai, kura 16. aprīlī ar automašīnu „BMW 530” centās nokļūt no Ķekavas līdz Bauskai un tika aizturēta Bauskas novada Iecavas pagastā.

D. Kalniņa pastāstīja, ka sākotnēji Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas novada pārvaldes inspektors saņēma informāciju, ka automašīna „BMW 530” ir novietota stāvēšanai, daļēji aizšķērsojot autoceļa A7 brauktuvi. Kā pēc tam sieviete skaidroja – viņa vienu stundu bija nolēmusi transportlīdzeklī pagulēt. Vēlāk aculiecinieki informēja, ka minētā automašīna braucot nevar noturēt taisnvirziena kustību, izraisot vairākas bīstamas situācijas, kā arī teju nobraucot no ceļa braucamās daļas, tāpēc Reģionālās pašvaldības policists pieņēma lēmumu automašīnu apturēt, un drīz notikuma vietā arī ieradās arī Valsts policijas ekipāža.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sarunas laikā tika noskaidrots, ka sieviete sastrīdējusies ar savu vīru, tāpēc devusies uz Bausku pie drauga, bet iepriekšējā vakarā ar draudzeni savās mājās dzērusi brendiju. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process, un autovadītāja atstādināta no transportlīdzekļa vadīšanas.

Tāpat Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā neiztika bez citiem pārgalvīgiem šoferiem, proti, 16. aprīlī Vecumnieku pagastā vīrietis bija sēdies pie motorollera stūres, būdams 0,98 promiļu reibumā, savukārt 18. aprīlī Rundāles pagastā 18-gadīgs  jaunietis vadīja automašīnu „Audi A6 Avant”, būdams 2,48 promiļu reibumā.

Aatbilstoši Ceļu satiksmes likumam par transportlīdzekļa vadīšanu, Latvijā soda mērs ir atkarīgs no tā, cik lielā alkohola reibumā autovadītājs ir sēdies pie stūres. Pārsniedzot 0,5 promiles, bet nepārsniedzot 1,0 promili, naudas sods ir no 430 līdz 640 eiro un tiesību atņemšana uz vienu gadu. Pārsniedzot 1,0 promili, bet nepārsniedzot 1,5 promiles – naudas sods no 850 līdz 1400 eiro, tiesību atņemšana uz trim gadiem. Savukārt, pārsniedzot 1,5 promiles, autovadītājam jārēķinās ar naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šoferi, kuri vada auto alkohola reibumā, bieži pārkāpj arī citus ceļu satiksmes noteikumus vai izraisa ceļu satiksmes negadījumus (CSNg), kas var būt arī ar traģiskām sekām. Šādā gadījumā autovadītājiem jārēķinās ar papildu soda mēriem, piemēram, līdz pat 2000 eiro par bēgšanu no likumsargiem, nepieciešamību atkārtoti saņemt autovadītāja apliecību, juridiskajiem izdevumiem, mašīnas remontu, zaudētu konkurētspēju darba tirgū, iespējamu rehabilitāciju vairāku gadu garumā, morālo atbildību pret sevi, savu ģimeni un cietušajiem vai nepieciešamību kompensēt bēru izdevumus.

Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka sēšanās pie stūres, esot alkohola reibumā, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un bravūrībai var būt traģiskas sekas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. sievietes,turiet draugus viegli aizsniedamas vietās!(velams savās pilsētās,pagastos vai citos teritoriālajos veidojumos)

  2. tad jau kaut kada vieglá,pierijas paliek agresiva un sastridas ar viru un tad agresivi brauc ar savu veco bmw drosi vien iedomajusies ka nenormali varena un agresivi planoja ierasties pie drauga 😀
    Morale tev labs koments.:)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.