Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

KNAB izbeidzis kriminālprocesu par Bauskas novada pašvaldības uzņēmuma amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izbeidzis kriminālprocesu par Bauskas novada pašvaldības uzņēmuma SIA «Dzīvokļu komunālā saimniecība» amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām, informēja KNAB komunikācijas nodaļā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lieta tika ierosināta šī gada 31. martā, bet aprīļa beigās pieņemts lēmums izbeigt konkrēto kriminālprocesu, jo izmeklēšanā netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

KNAB skaidro, ka koruptīvu noziedzīgu nodarījumu atklāšana objektīvi prasa laiku un resursus. Pirmstiesas izmeklēšanas ilgumu ietekmē tas, cik sarežģīts noziedzīgs nodarījums tiek izmeklēts. Tāpat izmeklēšana saprātīgā termiņā ir atkarīga no citiem faktoriem, piemēram, kriminālprocesā veicamo darbību apjoma, veicamo procesuālo darbību daudzuma, tostarp nepieciešamo ekspertīžu veikšanas, kā arī kriminālprocesā iesaistīto personu gatavības sadarboties un citiem objektīviem apstākļiem.

Vienlaikus KNAB vērš uzmanību, ka kriminālprocesa sākšanas pamatā ir pieņēmums, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Kriminālprocesa sākšana pati par sevi nenorāda uz personas/-u vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. KNAB pirmstiesas izmeklēšanu veic, lai ar kriminālprocesuālām metodēm pārbaudītu iestādes rīcībā nonākušās informācijas patiesumu, kas var gan apliecināt, gan noraidīt aizdomas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Pašlaik vietvara pašvaldības uzņēmumam ir jauna valdes locekļa meklējumos, jo iepriekšējais vadītājs iesniedza atlūgumu. Bauskas novada domes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Beata Logina informēja, ka konkursā uz SIA «Dzīvokļu komunālā saimniecība» valdes locekļa amatu saņemti četri pieteikumi. Uz konkursa otro kārtu atlases komisija ir izvirzījusi trīs kandidātus, pārrunas notiks nākamnedēļ. Paredzams, ka pēc tām nākamajā nedēļā būs arī zināms komisijas lēmums par konkursa rezultātu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (6)

  1. Paši pūta paši dega visi gali ūdenī Feldis staigā svilpodams, 70 tonnas kāposts mucās ieskābēts.

    10
  2. Kā sacīt jāsaka, jaunajos mērnieku laikos mazos zaglēnus liek cietumā, bet lielos ieceļ augstos goda amatos.

    11
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.