Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Laura Vilde Vecumniekos prot pārsteigt ar smalkiem konditorejas meistardarbiem

Laura Vilde Vecumniekos prot pārsteigt ar smalkiem konditorejas meistardarbiem

Sarunas laikā viņa daudz smaida un par savu ikdienu Vecumnieku konditorejā-kafejnīcā «Drava» runā ar tādu vieglumu, it kā saldumu gatavošana būtu nebēdnīga draiskošanās ar miltiem, ogām un pūder-cukuru. Nevar noliegt – viesmīlības pakalpojumu speciālistes, konditores Lauras Vildes «prieki ir kūkās un cepumos», kā dzied aktieris Varis Vētra, jo to radīšana ir viņas sirdsdarbs. Brīžos, kad «Laura aiziet kūkās», viņa ir pati nopietnība un atbildīgi koncentrējas tikai darāmajam. «Jā, tad vairs ne jokoju, ne smejos. Esmu ieslēgusies darbā, un visas domas ir tikai ap to, ko radu,» tuvinieku novēroto apstiprina kūku meistare.

Ģimenes izlolotajā «Dravā» Laura strādā kopā ar māsu Ritu, konditorejas-kafejnīcas vadītāju, un mammu Rutu, izdaudzināto Vecumnieku saldo un sāļo kliņģeru cepēju. Ikdienas ritms ir ierasts un paredzams, taču īpaši aizraujošs ir darbs komandā, klājot galdus godos, kur katrai savi pienākumi. Māsa atbild par virtuvi, proti, mielasta gatavošanu, mammas pārziņā ir konditoreja, bet Laura gādā par svētku noskaņas radīšanu, noformējumu un saldumiem.

No sirds un ar mīlestību
Interese par gatavošanu Laurai ir kopš bērnības, jo ome, tēta mamma, cepusi garšīgas kūkas un meitene ar lielu aizrautību vērojusi un līdzdarbojusies. Arī mamma ir lieliska konditore, un abas ar māsu «no mazām dienām pa cehu dzīvojušās». Likumsakarīgi, ka, izvēloties savu dzīves ceļu, lēmusi skoloties ēdināšanas zinībās un Saulainē (Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība – red.) izmācījusies par viesmīlības pakalpojumu speciālisti, kas ietver gan viesu apkalpošanu, gan ēdiena gatavošanu. Specializāciju konditorejā izglītības programma neparedzēja, taču vislabākā skola – darbs par konditora palīdzi kādreizējā «Bauskas tirgotāja» kafejnīcā Vecumniekos, kur tagad mājo «Drava», un aizrautīgi krātā pašas pieredze.

«Kūku skolā neesmu gājusi, bet interese par smalkmaizītēm, mazām un saldām lietiņām rosināja pašai arvien vairāk ko izzināt. Meklēju informāciju, braucu uz meistarklasēm un semināriem, daudz ko apguvu pašmācības ceļā, un tikai meklējumu un eksperimentu rezultātā saviem klientiem varu piedāvāt tieši šādas kūkas, makarūnus, zefīrus un citus saldumus, kas atzinīgi novērtēti un ļoti iecienīti,» lepojas konditore. Viņa piebilst – lai būtu gardi un skaisti, visam jātop ar mīlestību un labā noskaņojumā, jābūt aicinājumam, patikšanai un iedvesmai; arī mamma pīrāgu mīklu allaž samīļo un atgādina, ka «darbā jāieliek sirds».

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties BauskasDzive.lv abonementu:

"BauskasDzive.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē BauskasDzive.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā BauskasDzive.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.