Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Citādā biešu zupa

Ļoti daudz padomu ēdienu gatavošanā var atrast interneta portālā . Tām varat pievienot arī kādu no paša izmēģinātām receptēm. Šoreiz izmantosim ieteikumu izvārīt biešu zupu, kas mazliet atšķiras no ierastās.

Ļoti daudz padomu ēdienu gatavošanā var atrast interneta portālā . Tām varat pievienot arī kādu no paša izmēģinātām receptēm.
Šoreiz izmantosim ieteikumu izvārīt biešu zupu, kas mazliet atšķiras no ierastās.
Zupu vāra no cūkas vai jaunlopa gaļas ar kauliņu. Noputo, pievieno piparus, lauru lapu, sīpolu, ķiploka daivu, sāli. Svaigu bieti un burkānu sarīvē uz rupjas rīves un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pielej ūdeni, sautē apmēram pusstundu, kamēr bietes mīkstas. Pievieno mazliet tomātu mērces.
Kad gaļa jau gandrīz mīksta, zupā iegriež 1/4 sasmalcināta galviņkāposta un trīs nelielus kartupeļus. Vāra, kamēr saknes un dārzeņi mīksti. Zupai beigās pievieno sagatavotās bietes un burkānus.
Ja vēlas mazliet skābenuma, pievieno citrona vai ābolu sulu, nedaudz cukura, lai zupai ir saldenskāba garša. Pieber zaļumus un tieši pirms pasniegšanas iemaisa spiedē sasmalcinātas trīs vai četras daiviņas ķiploka. Ēdot var pievienot skābo krējumu.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.