Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

“Balticovo” saņem “Zaļās izcilības” gada balvu vides aizsardzībā

Atzīmējot Pasaules vides dienu Latvijā, 5. jūnijā, svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā Valsts vides dienests (VVD) sveica desmit “Zaļā izcilība” balvas laureātus no visas Latvijas – uzņēmumus un sadarbības partnerus, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides prasības un pēc savas iniciatīvas rīkojušies, lai samazinātu savas darbības ietekmi uz vidi. Laureātu vidū arī Bauskas novada uzņēmums A/s “Balticovo”, portālu informēja Valsts vides dienesta pārstāve Aija Jalinska.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
VVD ģenerāldirektors Andris Ķēniņš (vidū) kopā ar A/s “Balticovo” valdes priekšsēdētāju Vladimiru Mhitarjanu (no labās) un komunikācijas un attīstības direktoru Tomu Auškāpu. Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums “Balticovo”  saņēma Valsts vides dienesta “Zaļās izcilības balvu lauksaimniecībā” par jaunāko tehnoloģiju ieviešanu vides piesārņojuma mazināšanai. 

Šobrīd uzņēmums ir lielākais olu un olu produktu ražotājs Latvijā. Valsts vides dienestā norādīja, ka A/s “Balticovo” dažādos procesos tiek izmantoti moderni un vidi saudzējoši risinājumi – brīvi staigājošu vistu novietnes un modernas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Vienlaikus uzņēmums pārdomāti izmanto pieejamos resursus – vistu mēsli tiem pārstrādāti biogāzē un saražota elektroenerģija. Mēslu pārstrādes procesā tiek ražots tīrs metāns, kuru nodod gāzes tīklā izmantošanai patērētājiem. Uzņēmums ir izveidojis saules paneļu parku ar kopējo jaudu 2,3 MW un šajā gadā uzņēmumā darbību uzsāka biogāzes attīrīšanas rūpnīca. 

Kopumā “Zaļās izcilības” balva šogad ir piešķirta desmit videi draudzīgākajiem rūpniecības, atkritumu apsaimniekošanas, ūdenssaimniecības, enerģētikas un citu jomu pārstāvjiem. Tie izcēlušies ar spēju visaugstākajā līmenī ievērot vides prasības, kā arī rīkojušies, lai samazinātu savas darbības ietekmi uz vidi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gada balvu Valsts vides dienests pasniedz kopš 2015. gada, godinot uzņēmumus un sadarbības partnerus, kuriem rūp Latvijas vides kvalitāte un ilgtspēja. Balvu šajos gados saņēmuši jau vairāk nekā 100 uzņēmumi un sadarbības partneri.

Kopš 1972. gada ik gadu 5. jūnijā tiek atzīmēta Pasaules vides diena. Apvienoto Nāciju organizācija iedibināja šo tradīciju, lai veicinātu izpratni par vides jautājumiem pasaules mērogā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.