Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Slakteris: Valsts pārvalde joprojām ir uzpūsta. Tas agri vai vēlu novedīs pie plīsiena

“Gan kā bijušais finanšu ministrs, gan kā bijušais aizsardzības ministrs varu pateikt, kā tās ir, kad ieņēmumi rūk un tas parādās absolūtajos skaitļos, bet tas nav tikai stāsts par aizsardzību – budžeta iespējamā samazināšanās skar daudzas jomas, un, manuprāt, lielākā problēma, kurai nav tāda vienas dienas ātra risinājuma, ka valsts pārvalde joprojām tiek ļoti uzpūsta, tai skaitā bija publiskas ziņas, ka pieaugušas algas publiskajā sektorā par 15%-17%, divreiz vairāk nekā privātā sektora,” šādu faktu TV24 diskusiju raidījumā “Kārtības rullis” aicināja bez uzmanības neatstāt bijušais aizsardzības un finanšu, un zemkopības ministrs Atis Slakteris, ziņo portāls la.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Politiķis prognozē, ka tas agri vai vēlu noved pie “plīsiena“. “Jautājums tikai, cik liels un cik dziļš, un kad, nevis – vai – būs. Nedod, Dievs, ka tas notiks strauji. Es tos plīsienus esmu redzējis un biju spiests menedžēt, zinu, ko tas nozīmē. Tādā izpratnē teikt, ka būtu baigā traģēdija palielināt PVN no 21% uz 22%, teikšu godīgi, kā bijušais finanšu ministrs, tā nav lielākā problēma, bet tas varētu radīt tiešām diezgan lielus ieņēmumus,” sacīja Slakteris.

Viņš savukārt ļoti priecīgs būtu, ja kāds domātu par to, kā mazināt bezjēdzīgus budžeta izdevumus. “Es redzu, kā institūcijas strādā, ar kādiem murgiem viņiem jānodarbojas. Viss ir pārbirokratizēts – jebkurā jomā pārbaudītājs pārbaudītājam galā pārbauda pārbaudītājus. Visi baidās, tēlo, ka strādā. Cilvēku apjoms, kas tēlo, ka strādā, ir milzīgs, bet uz priekšu iet ļoti lēni, un tas ir jāizbeidz politiskajai varai, jāliek viss uz sliedēm. No sirds to novēlu, turu īkšķi par Eviku Siliņu, bet tādu baigo apņēmību neredzu – ir jāveicina ekonomika, ne tikai jāceļ nodokļi, tas ietver arī kaut kādu nodokļu samazināšanu,” uzskata politiķis.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (9)

  1. Plīsiens bija tad, kad Godmanis & Co izpļekarēja miljardu no valsts budžeta un pensiju naudas, lai aizlāpītu bankas Baltija afēru. Un šis tā saucamais “finansu ministrs” asistēja, bet menedžēja pavisam citi – gudrāki mahinatori.
    Un tāds vēl te kaut ko prognozēs.. kaķim jāsmejas. 🙂

    20
    1
  2. Faktam
    Lai vai kā ,bet tā valsts pārvalde tiešām ir uzpūsta tik milzīga un klāt esošā birokrātija žņaudz ,pa visām vīlēm
    Nu par pārējo jau taisnība

    24
  3. Zivs vienmēr pūst no galvas. Un nav svarīgi, kādi pašlabuma meklētāji pie varas – Mākoņtēvs ar saviem rokaspuišiem vai marsieši ar konsolidatoru vai lidoni Kariņu priekšgalā.

    22
  4. šis publiski izbijušais politiskais darbonis pēdējā laikā izlien šur tur ēterā, atkal grib kaut kur ielīst? Uz pašvaldību vēlēšanām cierējam?

    6
    1
  5. Patiesībā ierēdņu darbavietas ir gandrīz vienīgā vieta kur ievēro strādājošo tiesības, tai skaitā grūtnieču un māmiņu tiesības. Jāņem vērā demogrāfiskais aspekts.

  6. Pilnīga taisnība! Latviešu mazohisms turpinās.Pieļaujam,ka valsts varā ievēlētie ņirgājas par vēletājiem…Paskatieties,kādas algas saņem ministri un deputāti pārējie klusi saņem savu tūkstotīti,baidoties,ka viņiem arī to atņems…Pārbaude pārbaudes galā…Valsts sektorā stradājošie nestrādā vajadzīgu darbu,bet aizpilda nekam nevajadzīgas atskaites,kuras izdomājis cits loderis,kuram priekšniekiem jāparāda,ka viņš arī strādā…Pilnīgi pareizi secinajumi Atim Slakterim…Tautas partijai bija kļūdas..bet nu tads bardaks valstī ,kā tagad nu nebija.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.