Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Zāļu tirgus Bauskā

Jau tradicionāli pirms vasaras saulgriežiem Bauskā norisinās Zāļu dienas tirgus – iepriekšējos gadus tas tika organizēts Rātslaukumā, taču šogad tirgotāji un pircēji pulcējās pļavā pie tirdzniecības centra «Rimi».

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmssvētku tirgū šajā reizē piedalījās 41 tirgotājs, piedāvājot dažādus konditorejas izstrādājumus, medu, vīnu, kā arī citus produktus. Piedāvājumu klāstā bija arī lina izstrādājumi, tautiskas rotas, koka izstrādājumi, dažādi pinumi, kosmētika, keramika un tekstilizstrādājumi.

«Bauskas Dzīve» sastapa un uzrunāja Inesi Melderi, kas kopā ar dēlu Ernestu uz saulgriežu svētkiem Bauskā ir ieradusies no Norvēģijas, un uz tirdziņu bija nolēmusi nākt jau līdz ko par to izdzirdēja. «Mēs tieši šodien runājām – kad dēlam bija deviņi mēneši, viņa fotogrāfija tika publicēta «Bauskas Dzīvē», un šodien tieši satikām jūs,» stāsta Inese, «Jāņu tirdziņš man ļoti patīk, skatīsimies, ko labu šeit var iegādāt. Domāju, ka šāds tirgus jārīko katru gadu.» Svētku sajūtu viņi ir «noķēruši», jo piecu gadu laikā šī ir pirmā reize, kad svētki tiks pavadīti dzimtajā zemē. «Svinēsim mājās, jo vēlamies māju sajūtu kopā ar visiem tuviniekiem,» stāsta Inese.

«Kuka dizains» pārstāve Krista Bunkeviča tirdziņā piedāvāja iegādāties Bauskā ražotus uzkodu dēlīšus, kas gatavoti no oša un epoksīda. «Epoksīds nav ķīmisks, tāpēc ir pārtikai un arī cilvēkiem draudzīgāks,» viņa pastāsta.

Par svētku muzikālo gaisotni pirmssvētku tirdziņā rūpējās kantrimūzikas grupa «Groove Diggers».

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.