«Via Baltica» šosejas malā koku ielokā noslēpies motelis «Brencis».
“Via Baltica” šosejas malā koku ielokā noslēpies motelis “Brencis”. Šeit var ne tikai ieturēt gardu maltīti, bet arī izmantot viesnīcu, saunu, bet savu autiņu novietot drošākā vietā – garāžā.
“Brencis” ir pirmais Latvijas motelis, kas būvēts Atmodas laika sākumā. Tas pieredzējis daudzu ārvalstu delegāciju apmeklējumus, konferences, televīzijas vakarus un slavenību labvēlību. Laikam ritot, Latvijas lielceļu malās moteļu, iebrauktuvju, krodziņu ir saradies gana daudz, bet par klientu izteiktu trūkumu “Brencis” sūdzēties nevar.
“Bauskas Dzīve” motelī “Brencis” iegriezās pievakarē ar nodomu ieturēt krietnu vakara maltīti. Piestājot moteļa stāvvietā, jau pirmajā acumirklī pārsteidza sakoptā apkārtne – svaigi nopļauts mauriņš, ainavā vietu radis arī dīķītis, kurā ūdens šļakatās virpuļo strūklaka, svaigs gaiss iesitās nāsīs no apkārtējo dižo koku masīva – īstena lauku ainava.
Verot “Brenča” durvis, domas aizšaujas līdz ceļmalu moteļu bordeļu stāstiņiem, taču šoreiz ne par to. Iekštelpās kopējais interjers nav ieturēts vienā stilā, drīzāk tas ir daudzu stilu kompilējums. Izvēlamies iekārtoties nevis rozā tonī krāsotā restorāna zālē, bet netālu no bāra izvietotajos mīkstajos zviļņos. Ilga laiskošanās mīkstajās mēbelēs nesanāk, jo naski pie mūsu galda ir attecējis oficiants ar ēdienkartēm.
Vajadzīgs krietns laiks, lai izvēlētos tīkamāko, jo, raugi, šajā kartē ir 400 ēdienu. Tas rada patiesi lielu izbrīnu, jo šķiet, ka tuvumā neviena ēstuve nevar lepoties ar tik bagātīgu piedāvājumu. Ja reiz esam mērojuši ceļu uz “Brenci”, nodomājam, ka jāizvēlas kāds speciālais piedāvājums gardēžiem. Tur atrodama cepta cāļa fileja kļavu sīrupā ar augļiem (Ls 4,60), tītara fileja kokosā ar dārzeņiem (Ls 5,30), tītara veltnītis “Brencis” (Ls 6,60), haizivs steiks (Ls 4,30), maigas sparģeļu pankūkas (Ls 6,05) u. c.
Viesmīlim jautājam, vai tiešām visi 400 gardumi ir pieejami. Izrādās, šajā reizē nevarēs nobaudīt “Raganas zupu” un haizivs steiku, bet visu pārējo iespējams celt galdā. Arī piedevu klāsts ir varen daudzveidīgs – sākot no rīsiem, makaroniem, dažādiem un atšķirīgi pagatavotiem dārzeņiem un beidzot ar kartupeļu birumu – gan vārīti un cepti, gan cepti vecmāmiņas gaumē ar sīpoliem un “mundierī” ar pildījumu, kā arī frī un citi.
Gaidot maltīti, pagāja nepilna stunda, pa šo laiku varējām izrunāt daudzus jo daudzus tematus, vērot lielceļu pa logu ailēm, kā arī pelēko Muri, kurš laiski bija izlaidies uz nākamā dīvāniņa. No banketu zāles plūda sieviešu balsis, kas vienojās tautasdziesmās. No bāra puses skanēja “Radio Star FM”. Gaisotne radīja mājīgumu un omulību. Iespējams, klusāk un vientuļāk būtu restorāna zālē, taču arī vienmuļāk.
Virtuve strādā līdz pulksten 11 vakarā. Turklāt pēc apmeklējuma arī mēs sacījām, ka šī varētu būt tā vieta, kur gribētos iegriezties vēlreiz.
***
uzziņai
“Bauskas Dzīve” izvēlējās:
– garneļu un mīdiju zupu – Ls 3,90;
– kartupeli “mundierī” ar zaļumiem – Ls 1,69;
– jēra gaļas iesmiņus – Ls 5,99 (pusporcija – pilnas cena Ls 11,99);
– tītara veltnīti “Brencis” – Ls 6,60;
– desertu “Brencis” – Ls 3,60.
Par šo ēdienu maksā “Bauskas Dzīve”.