Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Nākamgad visiem skolotājiem būs obligāti jāapgūst seksuālās audzināšanas kurss

No nākamā gada 1.septembra visiem Latvijas skolotājiem būs nepieciešams apgūt bezmaksas kursus par bērnu seksuālu audzināšanu, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja Izglītības ministrijas (IZM) pārstāvji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kurss būs paredzēts visiem skolotājiem, tai skaitā arī sporta skolotājiem. Kurss būs apgūstāms attālināti, un ir paredzēts, ka tas ilgs 16 stundas.

Pašlaik kurss tiek saskaņots Latvijas Universitātē (LU), bet vēlāk to būs jārecenzē ārējiem recenzentiem. Plānots, ka kurss apguvei būs gatavs līdz 2025.gada janvārim, kad to varēs apgūt aktīvākie skolotāji, kuri velēsies apgūt to pirms tas kļuvis par obligātu.

IZM uzsver, ka kursa apguve ir nepieciešama visiem skolotājiem, jo nekad nav zināms, kuru konkrēti skolotāju bērns izvēlēsies par uzticības personu. Tāpēc ir svarīgi, lai ikviens skolotājs apgūst pamazināšanas par vairākiem jautājumiem un ir spējīgs komunicēt ar jaunieti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

LU profesore Ieva Stokenberga komisijas sēdē norādīja, ka kopumā pedagogi varētu apgūt astoņas tēmas. Apmācības iekļautu sevī tēmas par attiecībām, vērtībām, izpratni par dzimumu, vardarbību un drošību, kā arī prasmēm veselībai un labklājībai, cilvēka ķermeni un attīstību, seksualitāti un seksuālo uzvedību un seksuālo un reproduktīvo veselību.

Deputāti komisijas sēdē uzsvēra, ka seksuālās audzināšanas materiāli un apmācība ir nepieciešama arī tāpēc, ka 2021.gadā piedzimuši 443 bērni meitenēm no desmit līdz 19 gadu vecumam.

No tām četras jaunās mātes bija vecuma grupā no desmit līdz 14 gadiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasaules Veselības organizācija nesenajā ziņojumā norādīja, ka zināšanas par seksuālo veselību Eiropas Savienības valstīs samazinās. Tāpat samazinās arī kontracepcijas lietošana jauniešu vidū.

Attēls no dreamstime.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (27)

  1. Dzīs iekšā lgbt , piecdesmit dzimumus? Skolās būs jābūvē piecdesmit tualetes. Izfiltrēs skolotājas kas ir normālas un neskrien pa priekšu lgbt ratiem? Kārtējais čakšisma murgs! Būs interesanti paskatīties vai skolās vēl ir saprātīgas skolotājas vai tikai izm kājslauķi. Jā, priekš kam ir mammas un tēvi?

    19
    1
  2. Klaja ņirgāšanās no izm puses par lielāko skolotāju daļu. Mēs jūs piespiedīsim….Skolotājas pakļausies čakšisma kārtējam uzplaiksnījumam?

    15
  3. Seksa tehnoloģiskais aspekts loģiski attiecas tikai uz bioloģijas skolotājām, ja tādas vēl ir. Visa veida skolotāju piespiedu “mācīšana” ir smalka IZM atriebība par algu prasīšanu un streikošanu. Kaķa degunu arī bāž paša čurās… Darīsiet ko liek. Ja ne, algu nost vai pat patriekt!

    17
  4. Vispār skolotājas varētu būt ma…. cī…..as. Skolotājas lezbietes slēpjas. Kāpēc? LGBT mūsdienās ir goda lieta.

    1
    6
  5. Kāpēc kursi bezmaksas!?Lai vismaz daļu nosedz pedagogi!Atkal tiek kāsts Mazais Nodokļmaksātājs!

    4
    3
  6. Gadu desmitiem skolotājām piespiestie obligātie kursi ir IZM pietuvināto bizness, skolotāju un budžeta naudas izšķērdēšana. Vairumā gadījumu.

    12
  7. Īrijā skolotājs tika arestēts par to, ka atteicās mācīt bērnus par transģenderismu. .

  8. Visticamāk, viens no dzimstības slāpēšanas pasākumiem. lgbtešņikiem bērnu nav. Vai būs Farmas avārijas tablešu reklāma, kas arī radot problēmas vēlākos gados tikt pie bērna? Pīrsings nabā arī esot labs paņēmiens bērnu atbaidīšanai. Vai tad visiem jau sen nav skaidrs, ka izm strādā pret savu tautu un tās nākotni? Tā nav? Paskatīsimies, ko tajos kursos mācīs” pedagoģiskās” dakteres vadītā “ministrija” . Neblenzt telefonā uz plikām tantēm un onkuļiem jau jaunākajās klasēs?

  9. Par seksu ir jārunā. Un jaunatni ir jāizglīto. Nav jau viduslaiki. Sperma, maksts šķidrumi, siekalas ir daudzu bakteriālu, sēnīšu, vīrusu izraisītu slimību pārneses vektors. Bērniem vismaz ir jāzina kādas analīzes taisīt un pie kāda ārste griezties, ja kādu laiku pēc seksa čuriņa vai petenīte sāp. 16 – 18 gadi pēc būtības tas ir bērns, lai gan vairumā gadījumu fertilais vecums ir jau iestājies un ir libido (pensionāriem tāda nav, tāpēc arī jaunību atceras ar nostaļģiju).

  10. Visos laikos bija gan homoseksuālas meitenes, gan homoseksuāli puiši. Kristietības un citu ābramisko reliģiju ietekmē veidojās aizspriedumi pret homoseksuāliem cilvēkiem. Šie aizspriedumi ir seni un aplami. Tomēr tā kā kristietība sev apkārt ir ietekmējusi kultūrvidi, aizspriedumi pret homoseksuāliem cilvēkiem ir. Par seksualitāti ir jārunā, jo tā ir cilvēka personības daļa, nevis grēks, kā tas ir pieņemts ābramiskajās, monoteiskājās reliģijās.

  11. Tik daudz naida runu komentāros ir adresētas LGBTQ+ kopienai. Nav jau viduslaiki vai padomija.

  12. Nevajag naidu jaukt ar realitātes aprakstu. Daba šos lgbt pārgudreļus vienkārši deletēs. Turklāt šie saaģitētie, it kā savam dzimumam neatbilstošie, tautai un valstij nesīs kaudzi problēmu un izdevumu, sākot ar nepareizu politiku un uzvedību visās sfērās un beidzot ar liekiem izdevumiem medicīnai un pēcnācēju neesamību. Dabiski ģēnētiski vai citādi traumēto procents vai tā daļa ies to pašu ceļu.

  13. Ja palasa mūsu dažādu periodu valdošo biogrāfijas, ir redzams, ka daži jaunībā ir mācījušies Rietumu mācību iestādēs. Iespējams, ka viņi tur varbūt pat speciāli ir pieradināti pie nedabiskā seksa. Tas nav nekāds apgalvojums ne par vienu konkrēti, bet tikai netieši secinājumi bez jebkādiem konkrētiem pierādījumiem. Seksuālā orientācija arī ir diedziņš ar kuru var vadīt kādu politiķi saimniekiem vēlamā virzienā. Ja vēl izdotas fiksēt pedofiliju, nākošais politiķis ir rokā.

  14. Krievu marazmātiķiem no NKVD kādā muhastranskas glubinkā arī rēgojās amerikosi un britu specdienesti, kad nākamo krievu lauķu partiju uz GULAGU nosūtīja. Marazmu nevajag pļūtīt.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.