Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Miega trūkums – ceļš uz slimību

Miega ietekme uz labsajūtu, nervu sistēmu un sirds veselību ir pierādīta. Lai gan ārsti arvien vairāk aicina piekopt veselīgus miega paradumus, vidējais latvietis naktsmieram atvēl arvien mazāk un mazāk. Iemesli ir dažādi – vienam miegu traucē prātu mokošas domas, citam aizmigt neļauj rejošs suns, vēl kāds nevar aizmigt svīšanas dēļ. Ja rejošu kaimiņu suni vai domas aizdzīt var būt pagrūti, tikt pie ērtas un miegu veicinošas gultas veļas ir pirmais un vieglākais solis, ar kuru vajadzētu sākt, ja izjūtat miega traucējumus.

Patīkama gultas veļa kvalitatīvam miegam

Ar katru gadu vasaras kļūst arvien tveicīgākas, un arvien vairāk cilvēku sūdzas par nespēju karstajās naktīs iemigt. Bezmiegs, svīšana, kņudēšana – tās ir tikai dažas ligas, kuras mēdz piemeklēt tveicīgā naktī, būtiski pasliktinot miega kvalitāti. Tāpēc daudzi gada siltajā sezonā dod priekšroku maigajai satīna gultas veļai. Satīns ir viegls un elpojošs audums, kas neļauj siltumam uzkrāties un ļauj atbrīvoties no karstuma radītās svīšanas un kņudēšanas. Savukārt drēgnos rudens vakaros, īpaši tad, ja vēl nav pieslēgta apkure, risinājums ir sildošs un biezs vilnas pleds. Tāpat kvalitatīva materiāla pleds ļaus teikt ardievas drebinošajām bezmiega naktīm ziemā.

Pleds sildīs vēsās ziemas naktīs

Itin bieži gada vēsajā laikā gultā nākas drebināties un miega kvalitāte krītas. Aukstumā cilvēks biežāk mostas, lai grozoties sasildītos. Tomēr atpakaļ pie miega tikt ļauj daudz vienkāršāks risinājums – sildošs pleds. Mūsdienās tas ir kļuvis par neaizstājamu gultas veļas vienību daudzās guļamistabās. Izvēloties pledu, pievērsiet uzmanību tā materiālam – no plašā klāsta vismaigākā un sildošākā ir Jaunzēlandes vilna. Turklāt tā ir sevišķi viegla, tāpēc ļaus izvairīties no smacējošās smaguma sajūtas, ko mēdz radīt citas vilnas segas. Pleds arī lieti noderēs, lai pavēsā vakarā tajā omulīgi ieritinātos dīvānā pie televizora vai lasot kādu aizraujošu grāmatu.

Sildošs pleds viena soļa attālumā

Senāk pat pleda iegāde prasīja pūliņus – bija jāprāto par pleda izmēru, jābrauc uz veikalu, ilgi jāmeklē vēlamais izmērs un dizains – un tāpat nebija skaidrs, vai iecerētais pleds būs pieejams veikalā. Mūsdienās kā gultas veļas, tā pledu iegāde ir kļuvusi gaužām vienkārša – atliek vien noteikt gultas izmērus, doties uz izplatītāja interneta vietni un izvēlēties sev tīkamo pledu – sildoša auduma un patīkami nomierinošas krāsas. Dažāda izmēra un dizaina pledus un ērtu piegādi piedāvā gultas veļas lietpratēji Nostra.lv, lai jau pavisam drīz jūs varētu sasildīties tīkami mīkstā vilnas pledā. Ieskatieties izplatītāja interneta vietnē jau nākamajā naktī jūs sildīs mīksts vilnas pleds.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.