Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Iecavniekus aicina aktīvāk informēt konsultatīvo padomi

Iecavas pilsētas iedzīvotāju konsultatīvā padome ceturtdienas, 12.septembra, vakarā bija aicinājusi uz tikšanos ar sabiedrību, lai stāstītu par paveikto un pārrunātu tālāko darbu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dienas centrā «Iecavnīca» bija sanākuši ap 20 cilvēku, puse no tiem – senioru grupu dalībnieki. Padomi pārstāvēja priekšsēdētāja Nataļja Kartiševa un divi dalībnieki – Andris Jarusovs un Jānis Briģis. N. Kartiševa informēja, ka viena no sākotnēji septiņiem ievēlētajiem sabiedrības pārstāvjiem – Arta Kauķe – dzīvesvietas maiņas dēļ iesniegusi pieteikumu par padomes atstāšanu.

Padomes priekšsēdētāja uzskaitīja virkni jautājumu, ko padomes dalībnieki kopš janvāra saņēmuši un nodevuši risināšanai pašvaldībai vai citām institūcijām. Tie skar atkritumu apsaimniekošanu, pilsētas tīrību, satiksmes drošību, vides sakoptību, gaisa piesārņojumu, aktīvās atpūtas vietu sakārtošanu, apgaismojumu, krauķu kolonijas un Spānijas kailgliemežu ierobežošanu parkā u. c. Dažas lietas izdevies atrisināt ātri, piemēram, izlikti vairāk atkritumu šķirošanas konteineru, būs pieejami brūnie bioloģisko atkritumu konteineri. «Latvijas valsts ceļi» reaģējuši uz daudzajiem ziņojumiem par pārmērīgiem sastrēgumiem uz šosejas A7 abās pusēs Iecavai un noregulējuši luksoforu Rīgas un Skolas ielas stūrī, mazinot autotransporta stāvēšanas laiku caurbraucējiem.

Sapulces dalībnieki uzdeva jautājumus par tālākajām prioritātēm, kā vienu no tām norādot jau iepriekš plānoto gājēju celiņu gar Sila ielu līdz kapiem. Tā kā padome piedalās nākamā gada pašvaldības budžeta projekta sagatavošanā, sadarbojoties ar Iecavas apvienības pārvaldi, tā var uzturēt iedzīvotāju ieteiktās prioritātes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vairāki sapulces dalībnieki nebija apmierināti ne ar padomes, ne domes deputātu darbu, pārmetot, ka Iecavas intereses lemšanā par prioritāri atbalstāmiem projektiem Bauskas novada domē nav pietiekami pārstāvētas. Kaut arī vēlēšanās balsojuši par iecavniekiem un tie arī ievēlēti – seši no 19 deputātiem kopā, tagad tikai atrunājoties, ka neko vairāk nevarot darīt. Savukārt padomei neredzot jēgu, jo tā tikai «vāc klačas». Citi pārmeta, ka padome maz informē par savu darbu.

N. Kartiševa uzsvēra, ka padomē ievēlētie pilda «dzirdīgo ausu» funkciju, uzklausot visu cilvēku pausto un nododot to tālāk, lai pārstāvētu sabiedrību sadarbībā ar pagasta pārvaldi. Andris Jarusovs aicināja padomei pievienoties citus aktīvistus, lai tajā būtu pārstāvētas vairāk sabiedrības grupu un līdz ar to aptvertu lielāku informācijas lauku. Padomes dalībnieki uzsvēra, ka ziņas par risināmiem jautājumiem pieņem gan pa telefonu un e-pastu, gan atrod sociālajos tīklos un uzklausa mutiski ikdienā. N. Kartiševa aicināja visus piedalīties tikšanās reizē ar pašvaldības un komunālā uzņēmuma pārstāvjiem 16.septembra vakarā Iecavas kultūras namā.

Iecavas pilsētas iedzīvotāju konsultatīvajā padomē darbojas arī priekšsēdētāja vietnieks Matīss Ruša, padomes locekļi Iveta Klints un Gatis Štolcers. Internetā pieejami padomes vadītājas un vietnieka mobilo telefonu numuri, kā arī e-pasts.

Vairāk lasiet «Bauskas Dzīves» drukātajā izdevumā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (9)

  1. Visdrīzāk vadītāja atkal piedalīsies pašvaldību vēlēšanās, iepriekšējās caurkrita, tagad bezmaksas kampaņa, kāpēc pie reizes sevi nepareklamēt?

    6
    2
  2. Esmu diezgan pārsteigts, ka šī persona ir tikusi tādā amatā, nevis, piemēram, deputātes Bahas dzīvesbiedrs, arī konsultatīvās padomes loceklis Jarusovs vai kāds papa partijas pārstāvis 🙂

  3. pārdomas par šāda jaunveidojuma lietderību un nepieciešamību nerastos, ja no Iecavas ievēlētie deputāti kompetenti un profesionāli veiktu savus pienākumus un pienācīgi pārstāvētu lecavas intereses Bauskas novada domē, nevis tikai pademonstrētos dažādos pasākumos

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.