Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

“Latvijas Pasts” uzstāda pakomātu Rundāles pagastā; šomēnes jauni pakomāti būs Vallē un Skaistkalnē

VAS “Latvijas Pasts”, mērķtiecīgi turpinot attīstīt plašāko pakomātu tīklu visā valstī, šomēnes novietojis jaunu pakomātu ar specializētu nodalījumu vēstuļu nosūtīšanai Rundāles pagastā, “Pilsrundālē 2”, portālu informēja uzņēmuma pārstāvis Matīss Ruks.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš precizē, ka uzņēmums šogad izvietojis jau vairāk nekā 140 jaunus pakomātus kā blīvi apdzīvotās vietās, tā arī nomaļākās teritorijās, aktīvi izvēršot savu klātbūtni visā Latvijā.

“Šobrīd esam sasnieguši zīmīgu slieksni, jo mums ir otrs lielākais pakomātu tīkls valstī ar aptuveni 350 bezkontakta pasta punktiem. Turklāt cilvēki novērtē priekšrocības, ko sniedz risinājums, piemēram, sūtījumu apjoms “Latvijas Pasta” pakomātu tīklā Bauskas novadā šī gada pirmajos astoņos mēnešos pārsniedz 23 000 vienību, kas ir pieaugums par teju 50 %. Līdzīgs kāpums caurmērā ir visā mūsu pakomātu tīklā,” akcentē M. Ruks.

Bauskas novadā iedzīvotājiem ir pieejami kopā septiņi pakomāti, kas atrodas: Bauskā, Pionieru ielā 2 un Salātu ielā 24, Iecavā, Rīgas ielā 27, Gailīšu pagastā, Skolas ielā 2, Rundāles pagastā, “Pilsrundālē 2” un Vecumnieku pagastā, Rīgas ielā 26. Puse no pakomātiem ir uzstādīti šogad, šomēnes paredzēts atklāt vēl divus pakomātus. Tie atradīsies: “Mazajos Melderos”, Valles pagastā un Rīgas ielā 3, Skaistkalnes pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

M. Ruks norāda, ka pakomātu tīkla attīstība Latvijā tāpat kā vēstuļu sūtījumu apstrādes, šķirošanas un sūtījumu piegādes automatizācija ir digitalizācijas projekts, lai “Latvijas Pasts” paātrinātu digitālo transformāciju. To nacionālais pasta operators realizē sadarbībā ar finanšu institūciju “Altum” Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības (ANM) mehānisma ietvaros.

Projekta norise paredzēta līdz 2025. gada beigām, un tās īstenošanas rezultātā, sasniedzot projektā izvirzītos mērķus, “Latvijas Pasta” aizdevumam tiks piemērota kapitāla atlaide, dzēšot aizdevuma pamatsummu viena miljona eiro apmērā.

Foto: Ivars Bogdanovs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. Pastus slēdza, lai nebūtu jābrauc pasta mašīnām. Tagad vēstules sūtīsim ar pakomātiem. Jautājums – diez cik bieži iztukšos vēstuļu kastīti pakomātā. Šai mašīnai rentēsies braukt, piemēram uz Valli pēc pāris vēstulēm.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.