Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Zorģu bibliotēkai jauna vadītāja

Iecavas pagasta Zorģu bibliotēkā ar 1.oktobri darbu sākusi jauna vadītāja – Agnese Šakauska, kura nomaina ilggadējo bibliotekāri Ainu Ezergaili, viņai aizejot pelnītā atpūtā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas novada pašvaldība vakancei rīkoja konkursu, starp kura pretendentiem A. Šakauska atzīta par atbilstīgāko kandidāti.

Jaunā bibliotekāre «Bauskas Dzīvei» atklāj – iesniegusi pieteikumu konkursā tāpēc, ka to kā potenciāli atbilstīgu ieteikuši novadnieki un arī A. Ezergaile, plānojot došanos pensijā, viņu uzrunājusi. Darba intervijā pārbaudītas viņas iemaņas darbā ar bibliotēku datubāzi, uzdoti jautājumi par bibliotēkas prioritātēm un uzdevumiem.

Agnesei Šakauskai ir gandrīz desmit gadu pieredze pedagoģijā bērnudārzā, sākumskolā un pamatskolā. Agnese atgriežas darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma un vēlējusies izmēģināt ko jaunu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Aina Ezergaile dodas pelnītā atpūtā, atstājot bagātu un daudzpusīgu bibliotēkas darba mantojumu Zorģu kopienai. Foto: Antra Ērgle

«Nezinu, vai man izdosies Ainas sākto darba virzienu turpināt tikpat labi, tomēr strādāšu nopietni. Man šķiet, ka interneta laikmetā grūti sasaukt cilvēkus bibliotēkā, bet šeit ir ne tikai grāmatu izsniegšanas vieta, bet arī vietējais kultūras un satikšanās centrs,» Zorģos paveikto vērtē jaunā bibliotekāre. Viņai pašai svarīgs darba virziens būs bērnu un jauniešu dalība bibliotēkas norisēs un lasītprasmes uzlabošana.

A. Ezergaile, kura pirmās dienas vada kopā ar jauno kolēģi, lai nodotu darba nianses, Agnesei novēl: «Droši uz priekšu! Agnese ir radoša, harizmātiska, jau pirmajā dienā pierādīja, ka viņai patīk un padodas tas, ko dara. Dienas gaitā bibliotēkā ienāca daudz cilvēku. Domāju, ka Agnese atradīs savu ceļu, jo jānāk jauniem cilvēkiem ar jaunām idejām. Cilvēkam, kas mīl mākslu un grāmatu, te viss izdosies!»

Agnese Šakauska 2022.gadā ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātē ar pirmsskolas un sākumskolas skolotājas specialitāti. 2011.gadā pabeigusi Iecavas vidusskolu. Darbu sākusi Iecavas bērnudārzā «Cālītis» kā skolotāja palīdze 2013.gadā, 2015.-2022.gadā bijusi skolotāja un direktora vietniece audzināšanas darbā Salgales pamatskolā, pēc tam gadu strādājusi kā pedagoģe un interešu izglītības speciāliste Staļģenes vidusskolā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Viss jauki,meitene forša,iepriekš noskatīta,bet kāda velna pēc bija jārīko atlase,jāizsludina vakance

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.