Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: “Bauskas Dzīve” svin 80 gadu jubileju un aicina ciemos novadniekus

Šogad laikrakstam “Bauskas Dzīve” aprit 80 gadi – kopš 1944. gada 27. oktobra bez pārtraukuma ir iznācis vietējais laikraksts Bauskas teritoriālajā vienībā, kas dēvēta gan par apriņķi, gan rajonu, gan novadu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par godu šai jubilejai piektdien, 25. oktobrī, “Bauskas Dzīves” redakcijā Bauskā, Rīgas ielā 51 tiks rīkota atvērto durvju diena, uz kuru aicināti visi lasītāji, sabiedrības, iestāžu un uzņēmumu pārstāvji, kā arī visi interesenti. Pasākuma laikā būs iespēja satikt laikraksta kolektīvu, uzzināt vairāk par tā vēsturi un darbu.

Pagājušajā piektdienā, 18. oktobrī, “Bauskas Dzīve” svinēja avīzes 80 gadus sadarbības partneru un kolēģu kompānijā. Viesi apskatīja laikraksta redakciju, ielūkojās “Bauskas Dzīves” vēsturiskajos numuros no 1944. gada 27. oktobra “Bauskas Darba” lappusēm līdz “Komunisma Ceļam”, kam gals pienāca 1989. gada martā, ar “Bauskas Dzīvi” sākot Atmodas un neatkarības laiku avīzes vēsturē.

Ar Bauskas Centrālās bibliotēkas gādību apskatei sarūpēti stendi, kas sniedz ieskatu Bauskas un apkaimes preses vēsturē pat no 1893. gada, varēja iepazīties ar “Bauskas Dzīves” arhīva materiāliem un fotogrāfijām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
KULTŪRAS MINISTRIJAS īpašo atzinības rakstu laikraksta redaktorei Anitai Rozentālei pasniedz kultūras ministres padomnieks mediju jautājumos Kārlis Dagilis. Foto: Ivars Bogdanovs

Kolēģi teica iedvesmojošus apsveikuma vārdus, bija sarūpējuši savos novados gatavotas veltes, ar ko katrs lepojas. Jautru pārsteigumu sagādāja avīzes «Alūksnes un Malienas Ziņas» redaktore, demonstrējot mākslīgā intelekta veidotas ainiņas no «Bauskas Dzīves» nākotnes pēc desmit gadiem – debesskrāpju iežogotās ielās žurnālisti pārvietosies lidojošos objektos.

«Bauskas Dzīves» kolektīvu sveica SIA «Reģionu mediji» izdevniecības vadītājs Uldis Salmiņš, redaktori un darbinieki no laikrakstiem «Neatkarīgās Tukuma Ziņas», «Ziemeļlatvija», «Staburags», «Zemgales Ziņas», «Dzirkstele», «Alūksnes un Malienas Ziņas», «Kurzemnieks»; sadarbības partneres no Rīgas tipogrāfijas «Poligrāfijas grupa Mūkusala», kā arī kultūras ministres Agneses Lāces padomnieks mediju jautājumos Kārlis Dagilis. Viņš augstu vērtē reģionālo neatkarīgo mediju nozīmi, tāpēc bija atbraucis apsveikt «Bauskas Dzīvi» un redaktorei Anitai Rozentālei pasniedza Kultūras ministrijas īpašo atzinības rakstu par ilggadēju un nesavtīgu darbu žurnālistikā.

Brīnišķīgie kolēģi un sadarbības partneri no reģionu laikrakstiem un tipogrāfijas «Mūkusala» 18. oktobrī pie «Bauskas Dzīves» redakcijas ēkas. FOTO – IVARS BOGDANOVS

Mūsu reģionālās avīzes drukā tipogrāfijā «Poligrāfijas grupa Mūkusala» Rīgā. «Bauskas Dzīve» pirmo krāsu izdevumu šajā tipogrāfijā iespieda 1996. gada 17. decembrī, un no tā laika turpinās sadarbība. Līdz tam avīzi drukāja tipogrāfijā Bauskā, Rīgas ielā, iepretī mūsu redakcijai. Šajā mājā tagad ir Bauskas baptistu draudzes telpas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc viesošanās laikraksta redakcijā devāmies uz Rundāles pili, kas izstaigāta gides Elīnas Kuzņecovas vadībā. Kolēģi, kas braukuši no Latvijas malu maliņām, atzina, ka sen nav te bijuši un gida pavadībā nemaz ne. Reģionu mediju pārstāvji veltīja vislabākos atzinības vārdus pils vadībai, darbiniekiem un Elīnai – par lielo rūpību un darbu, kāds ieguldīts kultūrvēstures pieminekļa saglabāšanā un lološanā, kam ir vērtība kā reģiona, tā valsts un starptautiskā mērogā.

Mazs kopīgs svētku brīdis daudzdienu un daudzgadu skrējienā, kas ir ļoti nozīmīgi un iedvesmojoši joņojošajā avīžnieku ikdienā.

Valkas un Smiltenes novada laikraksta «Ziemeļlatvija» sveiciens kolēģiem Bauskā ar Valkas dzejnieces A. Anitīnas vārsmu.

Darbs un Ceļš – tā ir Dzīve

Darbs un Ceļš – tā ir Dzīve. Bauskā to labi zina Dienu pēc dienas, gadu no gada Bez apstājas mirkļus tin. Un tad pienāk brīdis, Kad jāsvin, Diena, kas ir gluži kā atskaites punkts Tam, kas bija, Kas ir, Un tam, kas vēl nāks. Jo astoņdesmit – tas nav beigu vāks, Tur bezgalības zīme ir klāt. Un avīze, laikraksts – sauc, kā gribi, Nav tik papīrs apdrukāts, Tā ir dzīve, Kurai sviedru garša, Reizēm asaru rūgtums klāt, Arī prieks un smiekli, Un apsolījums – visi kopā, Pat saujiņa vien, Varam paveikt, lai labāk klātos, Ja ne šodien vai rīt, tad kādudien. Jā, Bauskā to labi zina – Darbs un Ceļš – tā ir Dzīve.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (5)

  1. Varēja uz svētkiem nobildet veco brūkošo tipgrāfiju blakus esošo graustu, nekopto upmalu!

    2
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.