Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Tirgotāji aicināti piedalīties Trešās adventes svētku tirdziņā Bauskā

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Bauskas Kultūras centrs aicina mājražotājus un amatniekus piedalīties Trešās adventes svētku tirdziņā. Tas Bauskas Rātslaukumā notiks 15. decembrī no plkst. 16 līdz plkst. 20. Dalībai svētku ieskaņas pasākumā tirgotāji var reģistrēties līdz 25. novembrim, informē Kristiāna Paula Lībiete, Bauskas Kultūras centra komunikācijas speciāliste.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tirdziņa dalībnieku atlase notiks konkursa kārtībā, un to regulēs tirdzniecības nolikums.

Plašāka informācija par tirdzniecības vietu skaitu lasāma nolikumā. Pirms pieteikuma anketas aizpildīšanas organizatori atgādina tirgotājiem rūpīgi iepazīties ar tirdzniecības nolikumu. Tirdzniecības nolikums pieejams šeit: https://kultura.bauska.lv/tirgotaji-aicinati-piedalities-tresas-adventes-svetku-tirdzina-bauska/

Bauskas Kultūras centra pārstāve K. P. Lībiete aicina ņemt vērā, ka dalībnieka pieteikums tiks apstiprināts vai noraidīts līdz 29. novembrim. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar tirgotāju koordinatori Initu Sondori, zvanot 22016704 vai rakstot inita.sondore@bauskasnovads.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dalības anketa: https://ej.uz/Decembra-Tirdzins-2024

Foto: Nauris Veiss/ Bauskas Kultūras centra arhīvs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (25)

  1. Prātīgs tirgotājs ,it sevišķi ziemā , tirgojas pa dienu, bet Bauskā pamatā visu grib darīt tumsas aizsegā nakts melnumā.

    15
    2
  2. Atkal kāds, kuram momentā un vienmēr nekas nav labi, lai notiek, kas notikdams. Un par to, protams, savas negācijas uzreiz ir jāizliek komentāros.

    4
    6
  3. viens izsaka pamatotus iebidumus, otrs tūlīt krīt pirmajam krāgā, bet, vai pašvaldībai tiešām jānodarbojas ar tirdzniecības irganizēšanas baznīcas rituālu dienās? Izskatās, attiecīgie domes darboņi tirdzniecības organizēšanu ticīgajiem nozīmīgas dienās jau iekļāvuši savu pienākumu sarakstā. Vien, vai tirdzniecība tiešām tagad ir “Dieva vietā”, un to organizēt ir pašvaldības pienākums, jeb tāda “atziņa” ir vien vietējo domes “speciālistu” prātiņos dzimusi?

    6
    1
  4. Un ko tu tagad dari- savas negācijas liec stulbos komentāros. Vai par viedokļu dažādību neesi nekad dzirdējis?
    Cik cilvēku, tik viedokļu, tikai galīgiem stulbeņiem ir viens viedoklis – partijas jeb savējais. Pirms māci citus, paskaties tā kritiski uz sevi.

    4
    3
  5. Vel ir tikai rudens. Pietam rabīna Jēzus Kristus piedzimšanas fakts nav nemaz pierādīts, jo tas ir ebreju folkloras mitoloģisks personāžs. Tur var arī to adventi nesvinēt.

    2
    3
  6. Vēl viens, kuram kā bullim sarkana lupata priekšā ir viss, kas neatbilst viņa māņu iedomām, un momentā aicina kaut ko nesvinēt. Dari tā – kas tev to liek darīt un kaut ko svinēt? Un kas vispār jebkuros māņos jeb reliģijā ir pierādīts? Tur viss ir balstīts iedomās un ticībā! Viens tic kaut kādam rabīnam, cits kaut kādam pravietim, vēl kāds cits kādam Dabas tētiņam vai Vēja māmiņai! Un lai tak tic, bet nē – viens otram krīt krāgā, ka tikai mani māņi ir tie īstie, kam ticēt! Bez tam, skolnieciņ-pagāniņ, vai Dievaines godināji?

  7. Atbilde komentāra autoram Skolnieciņam. No tā, ka tu Kristus kultā grūdīsi iekšā savu vai arī valsts administratīvā resursa laiku un naudu mironis uz koka dēļiem dzīvāks un možāks nepaliks. Varbūt ir laiks cieņpilni, pienācīgi kremēt mironi uz koka dēļiem un aizmirst par viņu? Zinātne ir uzvarējusi reliģiju.

  8. Atbilde uz komentāra autora Skolnieciņam komentāru. Pretenzijas izvirzi mācītājiem, kuri uzstājas pa TV kā patiesības nesēji pēdējā instancē un pelna naudu ar mironi uz koka dēļiem. Vai maz mācītāji maksā autortiesību atlīdzību tai tautai, kura šo visu pasaku krājumu izdomāja? Citādi sanāk naudas žūkšņa pelnīšana uz sveša intelektuālā īpašuma rēķina. Bet mironis uz koka dēļiem dzīvāks un možāks no tā netop, jo ir pasaku un māņu tēls. Lai cik arī ļaudis baznīcā savas naudas un laika iekšā iegrūztu…

  9. Senie balti nekad savus Dievus, Dievietes, pusdievus neattēloja mūžīgas agonijas, nāves moku stāvoklī. Tik nežēlīgi kā kristieši pret savu Dievu balti gan nebija. Bet kristieši pielūdz agonizētu, nāves moku izmocītu Dievu. Tur ir atšķirība starp politeismu un monoteismu. Politeisms kaut kā humānāks iznāk.

    1
    1
  10. Kas tas par PIETU, pietam, ar pietu, pietā,pietu, pieta u.t.t. Skolnieciņ, audz beidzot , ej skolā un mācies , piets ir tikai galīgam cirvim , bet ir tāds salikums – PIE TAM ( ar nosacījumu,ka ) , bet PIETAM – ( ir kam – cirvja pietam …..) Daudz raksti, citus māci.bet elementāras lietas nezini….. Varbūt visupirms apgūsti tās .

    5
    1
  11. Mironis uz koka dēļiem ir sapuvis, tam derīguma termiņš ir iztecējis. Vai ir jēga šā miroņa dzimšanas dienu svinēt, ja reiz šis mironis nekad nav dzimis, bet eksistē vien iedomu un fantāziju pasaulē???

  12. Atbilde uz komentāra autora skolnieciņ komentāru. Man ir lētā gala ar android operētājsistēmu darbināms telefons. Tam nav teksta redaktora funkcijas. Te iet runa ap to biznesu, kurš ir Kristus kultam, t.i., miroņa kultam visapkārt. Bet tu par gramatiku uztraucies. Un štrunts tev, cik baltiešu tapa iekarotāju nogalināti un/vai apspiesti ebreju folkloras miroņa vārdā. Tev svarīgi ir vien tas, lai to mironi uz koka dēļiem neviens nekritizētu un iespēju robežās tu gribi aizvērt muti tiem, kuri kritizē miroņa uz koka dēļiem kultu. Mācītājs es neesmu. Tas tiesa. Mironi uz koka dēļiem pielūgt netaisos. Pārāk daudz karu un citu briesmu miroņa uz koka dēļiem vārdā cilvēce ir piedzīvojusi.

  13. Laikmetā, kad baltu natīvie, autothonie Dievi ir aizmirsti, nākas cilvēkiem samierināties un pielūgt svešas folkloras, svešas kultūras mironi uz koka dēļiem četras nedēļas pirms tā piedzimšanas datuma, kurš izdomāts vien 4. gadsimta pēc it kā eksistējošā miroņa uz koka dēļiem nāves. Viltus baznīca pati nezina, vai mironis uz koka dēļiem vispār dzīvoja, un kad tas dzimis. Vieni domā pavasarī, citi domā rudenī. Vien 4. gadsimtā viltus baznīca izdomāja, ka mironis uz koka dēļiem piedzima Dieva Sola (saukts arī par Hēliju) dzimšanas dienā. 4. gadsimtus folkloristiem nācās funktierēt un smagi domāt, lai izdomātu šo patiesību. Nez cik gadsimtu laikā izdomāja miroņa uz koka dēļiem nāves datumu? Arī visticamāk tā ir dažu gadsimtu laikā sagudrota folklora.

    1
    2
  14. Advente? Tas ir kaut kāds augļotāju naudas ieguves avots? Cik legāli ir pārdot Dievu? Vai Dievs Dieva tirgoņiem šādu atļauju rakstisku un notariāli apstiprinātu ir vispār devis?

    1
    1
  15. Toties mācītājs bija/ir klātesošs visos krusta karos, visās cilvēku spīdzināšanas un dzīvu cilvēku sadedzināšanas epizodēs, ko dēvē par inkvizīciju. Tā nu sanāk, ka mācītājs ir tāds pats ķēms kā hitlerists vai staļinists. Vai ne tā? Tad labāk skolnieciņam pa dzīvi būt, kurš spēj saglabāt uzticību vecajiem Dieviem, nekā būt mācītājam, kurš ir miroņa uz koka dēļiem sludinātājs.

  16. Sumini kaut vai četras nedēļas pirms Ziemassvētiem mironi uz koka dēļiem, bet dzīvāks un možāks tas no tā nepaliks. Kā bija beigts un puvis, tā arī paliks. Vispār miroņa uz koka dēļiem tēls baznīcai bija/ir ļoti ērts, lai sakūdītu vienu Eiropas tautu pret otru Eiropas tautu. Vēsturiski tā vismaz iznāk. Tur nekā ētiska nav. Ko iedeva Olimpa kalna Dievi un Dievietes Eiropai? Demokrātiju – mūsdienu valsts pārvaldes iekārtu. Ko iedeva kristiešu Dievs Eiropai? Feodālismu, karaļus un dzimtcilvēkus, kas priekš manīm ir nepieņems sabiedrības uzbūves modelis.

  17. Riktīgi satracinājies ka bullis, kurš sarkanu lupatu ieraudzījis!!! Un joprojām “runa iet”, “atbildību nes”. Tagad arī “pietam”. Tas tikai parāda šī indivīda zināšanas, kurš te māca citus. Bet attaisnot savu aprobežotību gan viņš māk!

    3
    1
  18. tad tas pats skolnieciņš te minētajos komentāros ikvienai mitoloģiskai būtnei nepiešķirtu “uzvārdu” Dievs. Būtu jau jāsaprot, ka vārds Dievs “ienāca” pasaulē reizē ar kristietību un nekādi romieši ne arī senie latvieši savus pielūgsmes objektus par dieviem nesauca. Tāpat, kā tagad vārdu “dievs” tagad mēdz piedēvēt jebkam, tā arī pirms daudziem mūsu līdzcilvēku vārdiem būtu jālieto tos vienojošais kopsaucējs- stulbenis

  19. Atbilde uz komentāra Skolnieciņam komentāru. Internets ir plašs. Tu arī vari citiem cilvēkiem mācīt latviešu valodu, ne tikai man. Bet paskat. Tu pats cepies, kad es kritizēju Kristus kultu. Mani komentāri tev iekrita sirdī.

  20. Dievi un Dievietes ir visām tautām. Tas kā kristietība un jūdaisms draudzīgi iznīcināja Eiropas tautu natīvās, autothonās, politeiskās reliģijas vel nenozīmē kā kristieši (arī pārējo ābramisko, monoteisko reliģiju sekotāji) pēkšņi ir gudri, bet pagāni ir stulbi. Tā nav. Vienkārši ābramisko reliģiju sekotāji ir kareivīgāki, despotiskāki par pagāniem un necieš citādāk domājošo pastāvēšanu. Tolerances pret citādo ābramiskajā sistēmā nav, ir vien visa, kas neatbilst ābramiskajai sistēmai, iznīcināšana vai asimilēšana pēc saviem ieskatiem. Man vienalga, ko par mani domā. Esmu lojāls vecajiem Dieviem. Un uz visu to tirgošanās burzmu vien noraugos no malas. Kristiešu, sātanistu, jūdaistu, musulmaņu svētkus es nesvinu.

    1
    1
  21. Ko tu man visu laiku saki, kas man jādara??? Dari pats un sāc ar sevis izglītošanu, nevis māci citus un runā te komentāros lielākoties pats ar sevi!!!

    1
    1
  22. Pubertāti sasnieguša pusaudža līmenis tam skolnieciņam – plosa hormoni un neapmierināta seksualitāte, kuru tad nezina kā izpaust, un ir atradis veidu kā te komentāros pašapmierināties, ka viņš visu zina un saprot, kaut gan patiesībā pat īsti latviski pareizi rakstīt neprot!

    2
    1
  23. ja jau tu, kurš it kā kritizē “Kristus kultu” visur lieto un piemini vārdu “Dievs” un savus elkus sauc Dieva vārdā, tad jau tev ar to prātiņu ir kā ir. Tu tiešām nespēj saprast, ka vārdu “dievs”, tu vienkārši lieto kā “uzvārdu” saviem Teņiem. Ūsiņiem, Jumiem un jebkuram citu tautu mitoloģiskajam personāžam. Kādēl tev visus tos nedēvēt Allahiem? Piemēram Allahs Zevs, vai Allahe Māra? Kādēl saviem personāžiem tu tomēr piedēvē vārdu Dievs, kas ir vien kristiešu simbols, vārds ko ievisa kristieši

    2
    1
  24. Sū- nieciņš- neadekvāts agresijas uzliesmojums pret citādu ticību; sacepās tā, ka zilas ugunis spļauj pa abiem galiem, izlejot žulti un sludinot savu jokaino un vienīgo patiesību. Ticēsim kam gribam, svinēsim un tirgosimies, kad gribam, un tādi sludinātāji ar savu pārliecību mums ir pie pakaļas. Indivīda tiesības ticēt vai neticēt ir tā personīgā lieta, taču neviens nedrīkst ar savu ticību uzbāzties un apķēzīt citu cilvēku reliģiskās jūtas, ne velti Krimināllikuma 78.pantā ir paredzēta kriminālatbildība par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.