Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Novadu ražas svētkos Rīgā arī baušķenieki, iecavnieki

Sestdien, 26.oktobrī,  Rīgā ikviens tika aicināts uz “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākumu “Novadu ražas svētki Rīgā 2024”,  kuros cildināja Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2024” nominantus un apbalvoja pārtikas kvalitātes konkursa “Novada Garša 2024” uzvarētājus. Kā „Bauskas Dzīve” jau rakstīja, “Sējējs 2024” balvu ieguvēju vidū arī novadnieki – iecavniece Agita Hauka un AS „Balticovo”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ražas svētki  iesākās ar novadu dižošanos. Varēja baudīt nelielas Vidzemes garšu brokastis ar SIA „GEMOSS” šefpavāri, “Just Nature” zīmola vēstnesi ​Inu Poliščenko.

Pēc tam atklājās, kuri no vairāk nekā 160 vērtēšanai iesniegtajiem produktiem uzvarējuši  “Novada Garšas” šī gada produktu konkursā. Uzreiz pēc svinīgās ceremonijas notika aizraujošais mūziķa Goran Gora priekšnesums.

Novadu dižošanos ar mazām, bet gardām uzkodu pusdienām piedāvāja LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” jaunās sezonas uzvarētāja Signe Ezeriņa no Kurzemes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ap 14.45 sekoja atraktīvs priekšnesums postfolka grupas “Dzilna” sniegumā. Drīz pēc tam – dižojās Latgale ar īstās latvju saimnieces Kristīnes Stašulānes spirdzinošajiem dzērieniem.  

Pēc tam ikviens tika aicināts piedalīties labdarības izsolē, kurā iegūtos līdzekļus “Novada Garša” jau vairākus gadus nodod biedrībai “Lielas rūpes par mazajiem”, kas sniedz atbalstu mazuļiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Turpinājumā novadu dižošanos noslēdza Zemgales restorāna “Zoltners” šefpavārs Nauris Malāhovs ar sezonālu launagu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dienas izskaņā – plkst.17.00 sekoja fantastiska iespēja sadziedāties un izdejoties grupas “Laime pilnīga” roķīgajos mūzikas ritmos.

Lustīgo pasākumu rīkoja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Foto: Ingrīda Punka.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.