Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Vieglās «vienas pannas» vakariņas

Maksimāli daudz dārzeņu un kāds olbaltumvielu avots sātam


Kabaču un kāpostu sautējums

Šis sautējums radās kādā pavisam steidzīgā dienā. Atvēru ledusskapi, ieraudzīju, uztaisīju. Pat neticas, ka, saliekot kopā divus tik vienkāršus dārzeņus, sanāks kaut kas ļoti garšīgs. Sagriežam smalki jauno kāpostu, kā arī kabaci. Uzkarsē pannu un apcep malto gaļu kopā ar iecienītākajām garšvielām. Pievieno dārzeņus un sautē. Kad tie ir kļuvuši gandrīz mīksti, var pielikt klāt dažas ēdamkarotes tomātu pastas vai arī uz pusēm sagrieztus mazos tomātus. Sautē, līdz viss mīksts. Ēd tāpat, kopā ar maizīti vai arī ar jaunajiem kartupeļiem.

Vegānā vasaras dārzeņu zupa

Piedāvāju šīs zupas vegāno versiju, proti, bez piena produktiem un gaļas. Taču kokosriekstu pienu var arī aizstāt ar krējumu vai kausēto sieru. Ja nav pieejams svaigs, zupai derēs arī saldēts puķkāposts. Sagriež vidēja izmēra sīpolu un sarīvē 2 – 3 burkānus. Dārzeņus cep katlā, kurā tiks vārīta zupa, nelielā eļļas daudzumā. Pievieno 600 g sagrieztu tomātu. Sautē aptuveni desmit minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno eļļu – tā, lai dārzeņi nepiedegtu. Pieliek 300 g sagriezta kabača un 400 g smalki sadalīta puķkāposta. Sautē dažas minūtes, pēc tam pievieno litru ūdens vai dārzeņu buljona. Zupu vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam sablendē, iemaisa bundžu kokosriekstu piena. Garšvielas – sāli, maltus melnos piparus, meksikāņu garšvielas asumam – pievienoju pašās beigās. Rotā ar grauzdētām sēkliņām vai grauzdiņiem. Ar dārzeņu daudzumu var variēt. Ja vēlas, var pielikt arī kartupeļus.

Vieglā sēņu mērce

Tirgū jau ir parādījušās gailenes, un daudzi jau steidz uz mežu, lai tiktu pie pirmajām sēnēm. Kamēr mēs pašreiz vēl uz mežu netiekam, priecājamies, ka saldētavā tomēr bija aizķērušās pašu lasītās rudens sēnes. Dažas nianses, kā mēs gatavojam sēņu mērci. Noteikti ne bez sīpola! Var iztikt bez gaļas, bet sīpolam klāt ir jābūt! Lai mērce nebūtu tik trekna, izmantoju 10% jeb kafijas saldo krējumu. Pēc garšas pat nevar pateikt, ka pieliets liesāks saldais krējums. Ja tomēr vēlas pievienot gaļu, ļoti labi garšos klāt arī kāda liesāka, piemēram, šoreiz – gabaliņos sagriezti vistas šķiņķīši.

Kabaču pankūkas

Uzreiz aiz tomātiem kabacis ir tas dārzenis, kas mūsu mājās ilgi neglabājas. Tāpēc kabaču laikā tie tiek izmantoti visdažādākajos veidos. Viens no ēdieniem, kas noteikti ir jāpagatavo no tiem, ir kabaču pankūkas. Kabačus sarīvē, pieber klāt nedaudz sāls un atstāj uz kādām 15 minūtēm atsuloties. Pēc tam maksimāli daudz nospiež radušos šķidrumu. Pievieno 1 – 2 olas atkarībā no kabaču daudzuma, melnos piparus, dilles un, ja nepieciešams, sāli. Visu samaisa, liek klāt dažas ēdamkarotes miltu un smalki rīvētu sieru. Cep sakarsētā pannā ar eļļu, līdz zeltaini brūnas.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.