Savu recepti piedāvā firmas «Lido» alus kroga «Staburags» viesmīlis Āris Kalniņš. «Līkumu desas «Gardums» sadalu trijās daļās.
Savu recepti piedāvā firmas «Lido» alus kroga «Staburags» viesmīlis Āris Kalniņš.
«Līkumu desas «Gardums» sadalu trijās daļās. Katru gabaliņu iegriežu divās trijās vietās tā, lai pamatnē desa turētos kopā. Uz straujas uguns apcepu. Desa iegūst pakava formu. Iegriezuma vietas var «rotāt» ar aso mērci, majonēzi, dārzeņu daiviņām.
Ja vēlos īpašu ēdienu, gatavoju desu «Gardums» ar siera šķēlēm un tomātiem.
Apcepu šo desu kā iepriekš un, pirms tā gatava, katrā iegriezuma vietā ielieku siera šķēlītes. Kad siers pakusis, noņemu desu no pannas. Blakus sieram desas iegriezumos vēl ielieku pa svaigai tomāta (vai kāda cita dārzeņa) daivai. Greznoju ar zaļumiem. Pasakains izskats, fantastiska garša! Sātīgs un dzīvespriecīgs ēdiens.»